Kosić Bosić i Tri praseta ove nedelje u niškom Pozorištu lutaka

Izvor: JužneVesti.com, 01.Apr.2021, 09:01

"Kosić Bosić" i "Tri praseta" ove nedelje u niškom Pozorištu lutaka

Priča o malom kosu, naivnom poput deteta, koga vara lukavi Lisac Lijan, kao i moderna priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu tri praseta, biće, kako najavljuju iz niškog Lutkarskog pozorišta, pred najmlađom pozorišnom publikom ove nedelje.

Za četvrtak u 18 sati zakazan je komad “Kosić Bosić”, koji je, navode iz pozorišta, namenjen deci predškolskog uzrasta.

Priča o malom kosu naivnom poput deteta koga vara lukavi Lisac Lijan. Kada mu on pojede sva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jaja iz gnezda, ne pomažu mu ni Breza Brezica, ni Potok Potočić, niti Poljana. Svi se boje lisca i pretvaraju da ništa ne vide i ne čuju. U pomoć mu priskače jedino Pas Srki. Nadmudriće lukavog lisca koji upada u sopstvenu zamku i od koga ostaje samo koža - otkrivaju iz pozorišta.

Tu priču na sceni će doneti Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Srđan Miljković i Davorin Dinić, a po režiji Todora Valova, kažu iz Lutkarskog.Stara bajka u novom odelu; foto: Pozorište lutaka;

Nedelja je dan za tradicionalnu bajku “Tri praseta”, kada će sa početkom u 11:30 sati tu bajku u modernom ruhu izvesti, kako dodaju iz Lutkarskog, Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

Bucko, Mucko i Gucko žive bezbrižno ne sluteći da im se može dogoditi bilo kakvo zlo. Cvetna livada je njihovo omiljeno mesto za igru. Međutim, na tri “dobra zalogaja“ oko baca zloćudni i proždrljivi vuk. Ali tri praseta su uspela da se spasu. U nameri da doskoče vuku, odlučuju da svako od njih sagradi svoju kućicu. Jedno prase je napravilo kućicu od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Dve kućice, od slame i pruća, vuk je uspe da ponovo poruši. Ali treća se pokazala kao preveliki zalogaj čak i za tako opasnog “stvora“ kao što je vuk. Došao je kraj stalnom bežanju. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi - navode iz pozorišta.

Tokom predstava, ističu, poštuju se sve epidemiološke mere.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.