Konstantinovo raskršće dobija svoju TV seriju

Izvor: JužneVesti.com, 14.Okt.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Konstantinovo raskršće" dobija svoju TV seriju

Popularni bestseler niškog pisca Dejana Stojiljkovića Konstantinovo raskršće, 10 godina od premijernog štampanja, biće ekranizovan, a kako kažu u izdavačkoj kući Laguna, posao je poveren produkcijskoj kuću "Firefly". Stojiljković je pročitao scenario za pilot-epizodu i kaže da je sve odrađeno kako treba.

Krajem 2020. godine trebalo bi, najavljuju iz Lagune, da počne snimanje serije po knjizi koja se, između ostalog, bavi Nišom u vreme u Drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svetskog rata, spajajući mistiku, antiku i arijevce.

Nišlija Dejan Stojiljković koji je napisao ovu istorijsku fikciju, kaže da su mu ponude za snimanje filmova po ugledu na radnju romana stizale ubrzo po objavljivanju 2009. ali da do sada ništa nije realizovano.

Nije mi žao što se čekalo čak 10 godina da se ’sklope kockice’, pošto je roman po svojoj formi i sadržini pogodniji da se po njemu snimi televizijska serija. Tako će biti objedinjeni svi nivoi priče i biće vremena za razvoj likova. Izuzetno mi je drago što adaptaciju radi moj dragi kolega, takođe Lagunin autor, naš poznati i priznati scenarista Đorđe Milosavljević. Imao sam prilike da pročitam scenario za pilot-epizodu i sve je odrađeno kako treba - priča Stojiljković.

Deksa Stojiljković kaže da serija može da se probije i na strano tržište; foto: printscreenProdukcija je poverena kući "Fairfly", za koju Stojilković kaže da je dobar izbor, s obzirom na to da istovremeno razvijaju i snimaju više projekata, a mišljenja su kao i on da serija može da se plasira i na strano tržište.

Na kraju krajeva, dobar deo dijaloga biće na nemačkom ili engleskom, pa se sve to nekako nameće samo od sebe. Roman će tako napraviti pun krug za ovu deceniju otkad je dostupan čitaocima, od rado čitane, nagrađivane i prevođene knjige, preko strip adaptacije – pa sve do TV serije. Šta više njegov autor može da poželi? - kaže Stojiljković.

Da publika i 10 godina od objavljivanja voli da čita Stojiljkovićev spoj antike, Drugog svetskog rata i mašte, potvrđuje i činjenica da je baš danas, 14. oktobra u knjižarama još jedno dopunjeno i ilustrovano izdanje Konstantinovog raskršća.

Podsetimo, knjiga je prvi put štampana 2009. godine, a Stojiljkoviću je donela nagrade “Svetosavski pečat” i “Miloš Crnjanski”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.