Konstantin sa skromnijim ambicijama kreće u novu sezonu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstantin sa skromnijim ambicijama kreće u novu sezonu

Sa novim trenerom, kompletno promenjenim sastavom i fokusom na borbu za opstanak i sredinu tabele, košarkaši Konstantina kreću u novu sezonu. U 1. kolu novog prvenstva dočekaće beogradski Beovuk u subotu 8. oktobra u hali Osnovne škole "Dušan Radović" u 19:30.

Posle 4 uspešne sezone sa zapaženim rezultatima i skoro nepromenjenim timom koga je sa klupe vodio Marko Cvetković, niški prvoligaš pretrpeo je ogromne izmene tokom leta. Najveći broj igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prešao je u nove klubove, Cvetković nije više šef stručnog štaba, a od starosedelaca u novoj sezoni dres Konstantina nosiće kapiten krilni igrač Nemanja Gudžić i mladi igrači centar Lazar Mladenović i takođe krilo Dušan Stanković.

Novi trener ekipe je Predrag Jaćimović, koji je kao i većina novih igrača došao tek početkom septembra, pa su pripreme tima trajale samo 30 dana.

Još uvek nismo kompletirali sastav, plan nam je da dovedemo još dva iskusna pojačanja, pre svega na poziciji plejmejkera koja je deficitarna. Najbitnije je da imamo nekoliko mladih igrača koji poseduju kvalitet, tako da možemo da stvorimo igrače koji bi sledeće sezone imali bitnu ulogu. Imamo prava na još 3 pojačanja, tako da bi bilo kakve prognoze o našim šansama u prvenstvu u ovom momentu bile prejudiciranje - rekao je novi strateg niškog tima.

Za razilku od nekih prošlih vremena fokus niškog kluba biće na stvaranje dobre infrastrukture, kaže potpredsednik Uroš Parlić.

Poseban akcenat u narednom periodu biće stavljen na rad sa mlađim kategorijama, gde ćemo imati predstavnike u jedinstvenoj kadetskoj ligi Srbije, a spremamo i juniore za najviše rezultate. Možda prvi tim ove sezone neće beležiti sjajne rezultate kao ranijih godina, ali ćemo imati stabilan tim sa proverenim stručnjakom i mladim igračima u koje imam potpuno poverenje - podvukao je on.

Uz Gudžića, očekuje se da predvodnik Nišlija u novoj sezoni bude povratnik u rodni grad - iskusni Slaviša Bogavac, prekaljeni internacionalac koji je najveći deo košarkaške karijere proveo igrajući u timovima u Poljskoj i Rumuniji.

Iako postoje šanse da sastav Konstantina pretrpi određene promene do početka prvenstva, na preliminarnom spisku nalaze se: David Dojčinović, Marko Gaćinović, Nemanja Kostić, Dušan Šišić, Jovan Anđelković, Dušan Stojanović, Stefan Stefanović, Lazar Mladenović, Lazar Živković, Aleksa Simović, Slaviša Bogavac, Dušan Stanković, Luka Živković, Nemanja Gudžić i Andrija Mitrović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.