„Konstantin Veliki“ zabeležio danas 100.000 - tog putnika od početka godine

Izvor: RadioCity.rs, 08.Maj.2017, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Konstantin Veliki“ zabeležio danas 100.000 - tog putnika od početka godine

Ekonomista iz Niša Ninoslav Milenković doleteo je iz Dortmunda kompanijom „Viz er“. Kaže da često putuje linijom „Niš-Dortmund-Niš“, jer mu porodica živi tamo a on radi u Nišu.
„Putujem skoro svake nedelje ovom linijom. Mnogo mi znači, ranije je sve bilo užasno, morao sam da putujem preko Sofije, Skoplja, Beograda, gubio sam mnogo vremena, ovo je perfektna linija“, kaže Milenković i dodaje da posle leta ide direktno na posao.
Direktor JP „Aerodrom Niš“, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Vladica Đurđanović, ne krije zadovoljstvo što je za svega četiri meseca „Konstantin Veliki“, zabeležio 100.000 putnika. On procenjuje da će do kraja godine „zabeležiti cifru od preko 300.000 putnika“.
„Izuzetno smo zadovoljni i pored velikog broja putnika za prva četiri meseca u godini, prevezli smo 1.400 tona robe, a plan nam je bio 2.500 za celu godinu, tako da ne sumnjam da će i ta cifra biti premašena“, kaže Đurđanović.
Govoreći o sanaciji krova aerodromske zgrade, ističe, „da se radi punim intenzitetom“, i očekuje da će do kraja ovog meseca biti završena.

Kada je reč o rekonstrukciji „terminalne zgrade“ Đurđanović kaže da se intenzivno radi na projektu i očekuje završetak radova sledeće godine.
„Rekonstrukcijom bi došlo do povećanja prostora za putnike, i sve klijente koji žele da ovde imaju svoj poslovni prostor“, napominje Đurđanović.
On se „nada“ da će grad biti investitor a nije isključeno da će „pomoći i republika“, a ono što je kako kaže najverovatnije je da će rekonstrukcija terminalne zgrade biti završena sledeće godine.

Kada je reč o uvođenju eventualno novih linija, Đurđanović kaže da letovi ka novim destinacijama zavise upravo od rekonstrukcije treminalne zgrade, opreme, i ljudstva koje je zaposleno na aerodromu.
„Sa ovim brojem ljudstva ovo je maksimum, nadam se da će grad i republika pomoći da imamo veći broj radnika“, kaže Đurđanović.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da „grad i republika imaju u planu povećanje kapaciteta niškog aerodroma“, koji će sa svim pratećim sadržajima i opremom „dobiti novo ruho“.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Stohiljaditi putnik u 2017. sleteo na niški aerodrom

Izvor: Megafon.co, 08.Maj.2017

Nišlija Ninoslav Milenković dočekan je na aerodromu “Konstantin Veliki” kao stohiljaditi putnik u 2017. godini. Sleteo je iz Dortmunda u Nemačkoj, gde skoro svake nedelje mora da putuje da bi se video sa porodicom koja tamo živi.. Stohiljaditi putnik niškog aerodroma.. “Pre uvođenja novih...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.