Konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu najavljen za kraj 2020.

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2020, 09:02

Konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu najavljen za kraj 2020.

Nišlije koje nemaju svoju imovinu već duži period iščekuju konkurs za kupovinu socijalnih stanova, a neki od njih kažu da od nadležnih ne dobijaju odgovore da li ima stanova koji čekaju nove stanare. Da će konkurs biti raspisan do kraja godine i da drugih stanova nema, tvrdi direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović.

Kako kaže jedna Nišlijka, već dugo ne može da sazna kada će biti konkursa i da li postoje stanovi za useljenje, jer je, kaže, nakon drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pitanja odgovor nadležnih za rešavanje ovog pitanja jeste spuštena telefonska slušalica.

Znam da postoje stanovi koji čekaju useljenje ili iseljenje bespravnih stanara, na šta Gradska uprava za imovinu ćuti. Mi obični ne možemo da dođemo do odgovora, već kod drugog pitanja je "tu-tu, tu-tu, tu-tu" i tako godinama- kaže Nišlijka.

Da će konkurs biti raspisan do kraja 2020, te da drugih stanova trenutno nema, navodi direktor Gradske stambene agencije.

Ja očekujem negde krajem novembra, početkom decembra, ali definitino u ovoj kalendarskoj godini, očekujemo raspisivanje konkursa- navodi Stojanović.

Da bi građani konkurisali, trebalo bi da ispunjavaju dva uslova - da nisu vlasnici nekog stana i da imaju prebivalište na teritoriji Niša.

Zbog vanrednog stanja, kaže, pomeren je rok za završetak radova zgrade u Majakovskog za februar, a očekuje da useljenje bude aprila ili maja naredne godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.