Konkurs za književnu nagradu Društva književnika Niša

Izvor: JužneVesti.com, 04.Apr.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za književnu nagradu Društva književnika Niša

Svi pisci koji u fioci imaju neobjavljeno pesničko, prozno, ili dramsko delo napisano na srpskom jeziku, mogu do 3. maja da se prijave na konkurs Društva književnika i književnih prevodilaca Niša za književnu nagradu "Slaviša Nikolin Živković".

Zainteresovani stvaraoci mogu konkurisati slanjem neobjavljene knjige u elektronskoj formi na adresu Društva konkurs@drustvoknjizevnika.com.

Nakon prethodno objavljenog užeg izbora učesnika na konkursu, ime dobitnika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nagrade objavljuje se 8. septembra na Dan Društva književnika i književnih prevodilaca Niša. Svečano uručenje nagrade se naknadno zakazuje. Nagrada se sastoji od povelje i objavljene knjige dobitnika - navode u Društvu.

Osim skretanja pažnje na autora i njegovo delo, koje će stručni žiri oceniti kao umetnički najvrednije, ova književna nagrada nastoji da sačuva uspomenu na pisca čije ime nosi i njegovu zaostavštinu, koja predstavlja izuzetan doprinos niškoj i srpskoj književnosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Konkurs za književnu nagradu Slaviša Nikolin Živković

Izvor: SEEcult.org, 04.Apr.2019

Wednesday, April 3, 2019 - 20:00 to Friday, May 3, 2019 - 23:45 Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša objavilo je konkurs za književnu nagradu “Slaviša Nikolin Živković” za neobjavljeno pesničko, prozno ili dramsko delo napisano na srpskom jeziku. Slaviša Nikolin...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.