Konkurs “Da ravnopravnost postane stvarnost” otvoren do 23. oktobra

Izvor: RadioCity.rs, 22.Okt.2020, 11:22

Konkurs “Da ravnopravnost postane stvarnost” otvoren do 23. oktobra

Vlada Švajcarske pozvala je opštine i gradove da se prijave na javni poziv Da ravnopavnost postane stvanost preko programa Swiss PRO. Novčani fond projekta je 100 hiljada evra za 30 lokalnih samouprava.
Cilj javnog poziva jeste da doprinese institucionalnom jačanju mehanizama za rodnu ravnopravnost, rekla je Maida Kasumović, službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost. Kasumović je naglasila da će biti uzeti u obzir samo oni predlozi koji budu podržavali >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << unapređenje i promovisanje rodne ravnopravnosti, kao i promociju Evropske povelje muškaraca i žena u lokalnom životu.
Pravo na prijavu ima 96 gradova, iz regiona Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije. Cilj je da se lokalne samouprave ohrabre, sa 3.300 evra po projektu koji podrazumeva  da se što više žena uključi u proces donošenja odluka, ali i da se ekonomski osnaže i ojača njihov položaj u lokalnim zajednicama.
Javni poziv se sprovodi u okviru projekta Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenja dobrog upravljanja i socijalne uključenosti - Swiss PRO, a u saradnji sa Vladom Srbije. Projekat realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), u saradnji sa  Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).
Sve informacije u vezi sa ovim projektom možete naći na stranici Swiss Pro.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.