Konjički klub Naisus obeležio Lazarevu subotu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Apr.2014, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konjički klub Naisus obeležio Lazarevu subotu (VIDEO)

Šestu godinu zaredom konjički klub Nonius organizuje turističko-kulturnu manifestaciju Lazarice. Veliki broj mališana i ovoga puta imaće priliku da se pokaže u narodnim nošnjama, ali i da uživa u društvu, za neke, najlepših životinja, konja.
Miris riblje čorbe, folklorne igre mališana iz Svrljiga, Doljevca i Niša I gomila venčića i zvončića… sve to obeležilo je šeste Lazarice u Gornjem Međurovu. Deca su uz pesmu obilazila selo, brala cveće i jedna drugima pravila vence. Prema rečima Bobana Džunića, predsednika GO Palilula, takvih slika nedostaje našem gradu.
Kao i svake godine, u okviru manifestacije, biraju se najlepši Lazar I Lazarica, odnosno dečak i devojčica u narodnoj nošnji. Očuvanje narodne tradicije trebalo bi da bude jedan od načih ciljeva, ističu organizatori I dodaju će se potruditi da manifestaciju sledeće godine premeste na veći prostor, a kao moguću lokaciju navode amfiteatar na Bubnju.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.