Koncert niškog pijaniste Andrije Mamutovića u dvorani Simfonijskog

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2024, 11:56

Koncert niškog pijaniste Andrije Mamutovića u dvorani Simfonijskog

Dela Mocarta i Betovena izvešće pijanista Andrija Mamutović u četvrtak, 25. januara od 20 sati, u dvorani Niškog simfonijskog orkestra.

Kako navode iz Simfonijskog, na njihovom prvom koncertu u 2024. godini, Mamutović će nastupiti kao solista, dok će digirent biti Vesna Šouc.

Andrija Mamutović rođen je 1990. godine u Nišu, a osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekao u klasi prof. Borivoja Mladenovića. Osnovne i master akademske studije je završio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi profesora Aleksandra Serdara, a doktorirao je u klasi istog profesora na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Radi kao vanredni profesor na klavirskoj katedri Fakulteta umetnosti u Nišu.

Dobitnik je nagrade fondacije Konstantinus za najboljeg mladog umetnika Srbije do 18 godina, kao i povelje Fakulteta umetnosti u Nišu za najboljeg studenta muzičkog odseka. Nosilac je povelje fondacije Zografski za promociju dela kompozitora Tomislava Zografskog. Nastupa u klavriskom duu sa pijanistkinjom Minom Krasić.

Karte za koncert mogu se kupiti po ceni od 500 dinara, dok je za đake, studente i penzionere cena 300 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.