Koncert Vojnog orkestra i izložba povodom dana slovačke kulture u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2021, 20:19

Koncert Vojnog orkestra i izložba povodom dana slovačke kulture u Nišu

Koncert Vojnog orkestra Oružanih snaga Slovačke republike i izložba povodom obeležavanja stogodišnjice od rođenja Aleksandra Dubčeka, vodeće figure "Praškog proleća obeležiće ovogodišnje Dane slovačke kulture koji se obeležavaju u Nišu. Koncert će biti održan u sredu 29. septembra od 19 sati u Amfiteatru na nišavskom keju. Ukoliko vreme bude loše, orkestar će nastupiti u Oficirskom domu.

Ova manifestacija održava se samo u četiri zemlje sveta a dani Slovačke >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kulture će ove godine, pored Beograda, ovim koncertom biti obeleženi i u Nišu. Kulturu i običaje ove zemlje Nišlije će moći da upoznaju kroz koncert i izložbu.

Moderna istorija vojnog muzičkog orkestra, čiji koreni sežu do početka 19. veka, datira od 1953. godine kada je orkestar imao 40 članova. Funkcija i status vojnog orkestra se gotovo 200 godina nisu mnogo promenili. Vojni orkestar je 1993. godine postao i orkestar predsednika Slovačke Republike i od tada učestvuje i u ceremonijama dočekivanja mnogih vodećih predstavnika i delegacija vlada iz celog sveta - navode u saopštenju.

Na programu kojim će se predstaviti niškoj publici, naći će se izvorne i narodne melodije iz Slovačke, a na kraju će biti izvedene pesme "Tamo daleko" i slovačka narodna "Tancuj, tancuj".

Molba organizatora je da se na koncertu poštuju neophodne epidemiološke mere.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.