Koncert Stazom muzičkih epoha u Simfonijskom

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert "Stazom muzičkih epoha" u Simfonijskom

Flautistkinja Anđela Bratić uz pratnju pijaniste Ivana Novakovića predstaviće se niškoj publici u četvrtak 21. aprila u 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra i na koncertu "Stazom muzičkih epoha" odsviraće najzanimljivija dela od početka 19. do polovine 20. veka.

Čuće se kompozicije Bacinija, Šuberta, Debisija i Prokofjeva.

U Niškom kulturnom centru Anđelu Bratić nazivaju jednom od najzanimljivijih flautistkinja mlađe generacije. Diplomirala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je na Muzičkoj akademiji u Beogradu i magistrirala na Univerzitetu Johanes Gutenberg u Majncu gde je dobila zvanje koncertnog soliste.

Vanredni je profesor Fakulteta umetnosti u Nišu.

Ivan Novaković rođen je u Nišu, a diplomirao i magistrirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ovaj 40-godišnji pijanista prvi put je sa orkestrom nastupio sa 15 godina kada je svirao Grigov koncert u a-molu.

Karte se po ceni od 200 dinara prodaju na biletarnicama Niškog simfonijskog orkestra i Niškog kulturnog centra, kao i na ulazu pred sam koncert.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.