Koncert Nenada Vasilića sredinom decembra u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Nov.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Nenada Vasilića sredinom decembra u Nišu

Jedan od najuspešnijih niških džez muzičara nastupiće u sali Simfonijskog orkestra u četvrtak 13. decembra od 20:30. Kontrabasista i kompozitor Nenad Vasilić, poznat po spajanju džeza i roka sa etno motivima, sviraće u Nišu sa svojim trijom posle više od godinu dana.

Vasilićev džez trio čine i Marko Živadinović koji svira harmoniku, kao i saksofonista Rastko Obradović.

Centralno mesto u repertoaru niškog džez muzičara koji živi u inostranstvu zauzimaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako kažu organizatori, izuzetno nadahnuti aranžmani popularnih narodnih pesama, poput Ajde Jano, Kad ja pođoh na bembašu, Zajdi zajdi, Jovane mori Jovane i Zapevala sojka ptica.

Potom je u program uvrstio i muziku legendarnog romskog interpretatora Šabana Bajramovića, kao i sve više originalnih kompozicija, pisanih u duhu narodne tradicije. Opisujući muziku kojom se bavi, Vasilić ipak izbegava da je odredi kao Balkan jazz, dopuštajući da se u njoj nađu ekstrakti džeza, folklora, klasike, heavy metala, roka ili world music, karakterišući je jednostavno kao – njegovu muziku - navode organizatori.

Ulaznice se mogu kupiti u Vinyl Café u Obrenovićevoj, Vintage Shop - u Davidovoj i Energy Music Shop - u, a na dan koncerta na blagajni Simfonijskog orkestra. Cene ulaznica u pretprodaji su 900 i 1.200 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.