Koncert “Muzika za mir” u Simfonijskom

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert “Muzika za mir” u Simfonijskom

Pijanistkinja Marija Nemcova i saksofonista Vitalij Vatulja iz Rusije, kao i beloruski violončelista Aleksej Kiseljov nastupiće u petak 27. februara od 16 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra.

Na programu će biti dela Baha, Šumana i Bramsa, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Ovaj koncert deo je balkanske turneje projekta “Muzikom za mir” čija je misija organizovanje nastupa i majstorskih radionica u postkonfliktnim zonama i područjima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koja su razorena posle ratova, bolesti, terorizma ili prirodnih katastrofa. Projekat su 2010. godine osnovali ruski muzičari Marija Nemcova i Vitalij Vatulja.

Pre koncerta, umetnici će držati master klas u niškoj Muzičkoj školi.

Pijanistkinja Marija Nemcova laureat je brojnih međunarodnih takmičenja. Diplomirala je na Moskovskom konzervatorijumu „Čajkovski“, zatim na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu, te Trinity Laban konzervatorijumu za muziku i ples. Školovala se, takođe, na pijanističkoj akademiji u Imoli (Italija).

Vitalij Vatulja je jedan od najistaknutijih ruskih saksfonista u mlađoj generaciji. Sa 13 godina je pobedio na republičkom takmičenju “Mladi virtuoz“, diplomirao je i magistrirao na Ruskoj akademiji Gnjesin. Dobitnik je diplome na Evropskom Univerzitetu Saksofona (Gap, Francuska) i SaxArte (Italija).

Belorus Aleksej Kiseljov je pobednik mnogih međunarodnih takmičenja, među kojima je i takmičenje P. I. Čajkovski za mlade 1997. godine koje je osvojio sa 12 godina. Završio je Kraljevski muzički koledž u Londonu, a trenutno radi kao glavni violončelista Kraljevskog škotskog nacionalnog orkestra i predaje na Kraljevskom konzervatorijumu Škotske.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.