Konačno se bira izvođač koji će nastaviti da gradi Studentski dom

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno se bira izvođač koji će nastaviti da gradi Studentski dom

I dalje se ne zna kada će Studentski dom kod Gradskog polja u Nišu, čija izgradnja je stopirana još pre 5 godina, konačno biti završen, ali je sve izvesnije da će neko nastaviti da ga gradi, jer je u toku javna nabavka za izbor novog izvođača koja je otvorena do kraja meseca.

Dom za smeštaj studenata je još pre 10 godina počeo da se gradi u blizini niškog Elektronskog fakulteta, ali umesto da borave u novim sobama, studenti gledaju u nedovršenu zgradu.

Umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nastavka izgradnje nadležni su davali brojna obećanja i rokove, a poslednje direktor Studentskog centra Rade Rajković, koji je tender za izbor izvođača najavio za kraj januara.

Ipak, javna nabavka je raspisana dva meseca kasnije i otvorena je do kraja aprila.

Predmet javne nabavke su radovi na izgradnji Studentskog doma u Nišu, Aleksandra Medvedeva 2, koji obuhvataju sledeće vrste radova: Zidarski radovi; Betonski i AB (armiračko - betonski) radovi; Armirački radovi; Tesarski radovi; Izolaterski radovi; Aluminijumska bravarija; Limarski radovi; Pripremni radovi za sledeću fazu - navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

U tenderu piše da će izvođač nastaviti drugu fazu radova, što obuhvata završetak građevinsko-arhitektonskih radova. Rok da to završe ne može biti duži od 90 dana, kada izabrani izvođač bude uveden u posao.

Nepoznato je međutim koji je rok da se Studentski dom konačno potpuno završi i kada će studenti da se usele u svoje sobe.

Podsetimo, još pre 4 godine su nadležni najavljivali da će se prvi studenti useliti u Dom kod Elektronskog fakulteta, ali su radovi zastali i pre toga i od 2014. nema ni radnika ni mašina. Bilo je neizvesno hoće li se on uopšte završiti, jer je firma Put inženjering koja je počela gradnju tužila Ministarstvo prosvete zbog kašnjenja sa isplatom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.