Konačno raspisan tender za završetak Studentskog doma u Nišu, započetog još 2009. godine

Izvor: JužneVesti.com, 12.Mar.2024, 14:24

Konačno raspisan tender za završetak Studentskog doma u Nišu, započetog još 2009. godine

Čak 15 godina nakon što je položen kamen temeljac, raspisan je tender za završetak izgradnje Studentskog doma kod tehničkih fakulteta u Nišu, na Bulevaru Nikole Tesle. Vrednost je 960 miliona dinara.

Od početka izgradnje novog Studentskog doma u Nišu promenilo se nekoliko ministara, a objekat je i dalje nezavršen. Neki od razloga kašnjenja koje su nadležni navodili su izbor novih izvođača radova i kovid pandemija.

2009. godine, kada je izgradnja počela, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << najavljeno je da će zgrada koštati 700 miliona dinara. Vrednost javne nabavke, koja podrazumeva radove na završetku Studentskog doma, a koju je sada raspisalo Ministarstvo prosvete, iznosi 960 miliona dinara.

Postupak je međunarodni, finansira ga Evropska investiciona banka, a rok za podnošenje prijava je 19. april.

Zgrada će biti sa 11 spratova, podrumom, prizemljem i potkrovljem. U planu su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe za studente.

Pošto su prvobitno planirana kupatila bila minimalnih dimenzija ili ispod propisanog minimuma, a samim tim nefunkcionalna, sada je u planu rušenje pregradnih zidova kako bi kupatila bila veća.

Dom bi trebalo da ima zajedničke prostorije za druženje, terase, čitaonice ukupnog kapaciteta od 130 mesta, TV salu, prostoriju za električne ormane, trokadero, kancelarije, internet klub, fitnes salu, vešernicu i kafe bar, dok će u menzu studenti morati da idu u drugu zgradu.

Zgrada će imati i ozvučenje sa mikrofonima i to će se, kako je istaknuto, koristiti za davanje govornih saopštenja i za pozadinsku muziku. Prostorije će se grejati i hladiti uz pomoć ventilator konvektora.

Ukupan broj novoprojektovanih parking mesta je osam, od čega je jedno parking mesto namenjeno osobama sa invaliditetom u svemu prema Pravilniku o tehničkim standardima planiranja, projektovanja i izgradnje objekata, kojima se osigurava nesmetano kretanje i pristup osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Podsetimo, završetak izgradnje najavljivan je više puta do sada, a direktor Studentskog centra Rade Rajković rekao je pre dve godine da će dom biti useljiv do jula 2024. Premijerka Srbije Ana Brnanić navela je nedavno u Nišu da će dom biti izgrađen uskoro, ali rok nije pominjala, već je tražila malo vremena da odluče kako će ga raditi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.