Komunalna sprečila borce da postave šator pored Gradske kuće

Izvor: JužneVesti.com, 07.Maj.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalna sprečila borce da postave šator pored Gradske kuće

Borce rata i deo radnika propalih niških preduzeća, koji su jutros počeli da postavljaju šator pored Gradske kuće u Nišu, jer su odlučili da radikalizuju proteste, sprečila je Komunalna policija, “jer nemaju odobrenje nadležnog organa”.

Oni koji već skoro 20 godina čekaju da im se plate ratne dnevnice su odlučili da kampuju pored Gradske kuće, a najavili su da će tu biti i godinu dana ako treba. Jutros pre 9 sati su počeli da postavljaju šator, a predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << boraca Dejan Veličković kaže da ih je obilazila i policija i komunalni policajci i niko ih "nije dirao".

Međutim, oko pola 10 je došao načelnik Komunalne policije Milan Đorđević da "pregovara" sa njima.

Nekoliko desetina okupljenih kaže da je dolazak komunalne policije pokušaj da se spreči radikalizacija protesta, koji su prijavili još pre nedelju dana.

Prijavio sam postavljanje šatora Policijskoj upravi u Nišu, to je odobreno, pečatirano, jutros u 8 sati je bila Komunalna policija, bili su ljudi iz Supa. Dogovorili smo se da bez problema postavimo šator. Sad se verovatno po nečijoj direktivi to zabranjuje, ali neću da odustanem. Neka pišu prijavu, pa ćemo na sudu da se teramo, ja se do daljeg odavde ne sklanjam - bio je izričit predstavnik boraca.

Načelnik Đorđević je zamolio prisutne da prekinu sa postavljanjem šatora. Kako je objasnio, borci nemaju dozvolu da zauzmu javnu i zelenu površinu, te šator ne smeju da postave na tom mestu.

Sada u trenutku kontrole oni nemaju odobrenje. Dok ne dobiju odobrenje, samo su upućeni da lepo dobiju odobrenje i onda mogu, u skladu sa dobijenim odobrenjem, da izvrše zauzeće javne površine, na način koji to žele. Ali za bilo koje zauzeće bilo koje javne površine mora da postoji odobrenje nadležnog organa - pojašnjava Đorđević.

Upitan da prokomentariše da li je došao da spreči da se postave šatori kao Milan Đorđević ili kao komunalni policajac, s obzirom na to da je došao u civilu, kaže da je došao "da im skrene pažnju".

Došao sam, tu su i moje kolege, došao sam da se dogovorim sa njima, da skrenem ljudima pažnju. Zato što komunalna policija deluje preventivno, pokušavamo za bilo koji problem u gradu da nađemo rešenje kroz dogovor, a ne kroz sankcionisanje - dodaje Đorđević.

Borci, kao i deo radnika propalih niških formi, i pored Đorđevićevog insistiranja nisu želeli da se pomere, ali je nekoliko njih ipak otišlo do Javno-komunalnog preduzeća Mediana i do Opštine Medijana, da pokušaju da dobiju dozvole koje im traže. Veličković kaže da će tamo da ostanu sve dok im se ne ispuni bar deo zahteva, među kojima je isplata ratnih dnevnica i povlastice koje imaju njihovi saborci iz drugih gradova.

Podsetimo, borci su najavili radikalizaciju protesta još pre nedelju dana, a na ovako radikalan korak su se odlučili, jer više ne veruju u lažna obećanja. Pridružio im se i deo radnika propalih niških firmi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROTEST BORACA I RADNIKA U NIŠU Komunalci sprečili postavljanje šatora ispred sedišta gradonačelnika

Izvor: Blic, 07.Maj.2018

Niška Komunalna policija sprečila je bivše radnike niških propalih firmi i borce rata 1999.godine na današnjem zajedničkom protestu da postave šator pred Gradskom kućom u Nišu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.