Komšije u borbi protiv rike i smrada

Izvor: JužneVesti.com, 12.Nov.2014, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšije u borbi protiv rike i smrada

Iako se građani koji žive u ulici Ace Stojanovića, na samo kilometar od centra Niša, žale na neprijatne mirise i buku koja dopire iz klanice “Biftek”, direktor ove firme navodi da donekle razume žalbe komšija, ali da "svinje ne mogu da se kupaju niti da im se operišu glasne žice".

Građani koji žive u ovoj ulici, ovih dana su medijima dostavili snimke dovoženja životinja u klanicu u toku noći, što ih, kako kažu, uznemirava.

Kao što možete čuti na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << snimcima, svinje skiče dok ih istovaruju iz kamiona usred noći, i mi ne možemo da spavamo od buke i uznemirenosti - kaže jedan od stanovnika Ulice Ace Stojanovića.

Direktor “Bifteka” Branko Burgić, međutim, kaže da donekle razume pritužbe komšija na račun buke, ali krivicu prebacuje na dobavljača - jer ako kamion stigne noću, objašnjava Burgić, životinje ne mogu da se ostave u kamionu do jutra.

Svakako da nije prijatno to slušati, posebno jer ih ima po 100-200 u kamionu, ali ne možemo da im operišemo glasne žice, one moraju da cvile i grokću. Uostalom, i preporuka je da se životinje voze noću, posebno leti, jer je hladovina i to im prija, što je u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja - kaže Burgić.

On dodaje da svinje u kamionima imaju najbolje uslove i da se ne maltretiraju prilikom istovara.

Maltene muziku što nemaju, ti kamioni su bolji nego naši autobusi. Životinje se uvek istovaruju u prisustvu veterinara, ne tuku se i ne maltretiraju. Sve je po standardima - rekao je Burgić.

Meštani ovog dela Niša žalili su se svim relevantnim inspekcijama, a iz Veterinarske inspekcije, nakon izvršene kontrole stigao je odgovor da nikakvih kršenja propisa nema.

O svojim problemima su peticijom obavestili, kako kažu, i gradsko rukovodstvo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nišlije se žale da svinje smrde i skiče, u klanici kažu ne mogu da ih kupaju, ni da im operišu glasne žice! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Nov.2014

Dok građane koji žive u blizini klanice u Nišu uznemiravaju svinje koje prave nesnosnu buku u kamionima, direktor firme "Biftek" Branko Burgić tvrdi da životinje imaju odlične uslove: "Maltene, muziku samo što nemaju"..Iako se građani koji žive u ulici Ace Stojanovića u Nišu žale na neprijatne...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.