Kompozicije Mocarta i Dvoržaka na koncertu u NKC-u

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2019, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompozicije Mocarta i Dvoržaka na koncertu u NKC-u

Na violini i klaviru sviraće kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta i Antonjina Dvoržaka Ivana Jović i Bojan Mladenović na koncertu koji će se održati u utorak, 23. aprila u sali Niškog kulturnog centra.

Profesorka violine u niškoj Muzičkoj školi Ivana Jović za sobom ima brojne nastupe kako po Srbiji, tako i u inostranstvu. Bila je stalni član orkestra Concentus Rivensis u Švajcarskoj, kvarteta Balkanji u Cirihu, beogradskog kamernog orkestra Pro Classica, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Beogradske opere i orkestra Radio-televizije Beograd.

Bojan Mladenović je trenutno viši umetnički saradnik na katedri za gudačke instrumente Fakulteta umetnosti u Nišu. I za njim su brojni koncerti u prestižnim koncertnim dvoranama u zemlji i inostranstvu, nastupi na festivalima i nagrade na takmičenjima.

Njegova intenzivna umetnička delatnost ogleda se u veoma čestim javnim nastupima. Nastupao je sa Niškim simfonijskim orkestrom i orkestrom Imperio kao solista, kamernim orkestrom Constantinus, trijom Constantinus, trijom Anima, trijom Niški virtuozi, ali i sa mnogim solistima i mladim talentima - kažu u NKC-u.

Ulaznice se mogu kupiti u NKC-u i koštaju 300 dinara. Pravo na popust imaju đaci, studenti i penzioneri, za koje je cena karte 200 dinara.

Početak koncerta zakazan je za 20 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.