Kompaniji braće Karić BK Tesla dve lokacije u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jun.2023, 09:15

Kompaniji braće Karić "BK Tesla" dve lokacije u Nišu

Grad Niš potpisao je Memorandum o razumevanju sa kompanijom "BK Tesla" i to još 2020. godine, što je tek sada objavljeno u Službenom listu, čime su i zvanično demantovani navodi gradonačelnice Niša da kompanija braće Karić ne dolazi da gradi u Nišu, s obzirom na to da su im predodređene već dve lokacije.

U novom Programu lokalnog ekonomskog razvoja grada Niša u delu koji se tiče direktnih investicija među kompanijama navedena je i BK Tesla koja sa kojom je 23. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 2020. godine postpisan Memorandum o razumevanju.

Kompanija je izrazila zainteresovanost za više lokacija koje su u svojini Grada Niša. Za lokaciju pored Niške pivare izdata je građevinska dozvola za izgradnju prve faze stambeno - poslovnog kompleksa. Očekuju se dalji koraci u realizaciji ovog projekta tokom 2023. godine a Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj će pružiti svu logističku podršku - piše u Službenom listu.

Iako je navedeno da se interesuju za više lokacija u gradu, za sada nije poznato za koje sve, a pored Nške pivare na sajtu Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj stoji da kompanija "BK Tesla" želi da investira u blizini budućeg Akva-parka, gde se već petu godinu čeka na izgradnju EXPO centra.KLER objavila da žele da grade u Niškoj Banji; foto: printskrin

Kompanija želi da investira na lokaciji "Lozni kalem“ i izgradi poslovno-turistički centar, sa sadržajem sajamsko-trgovinske, sportsko-rekreativne i stambeno-rezidencijalne namene u pratnji postojećih banjskih sadržaja - navedeno je na sajtu KLER-a.

Inače, da Karići žele da investiraju u Niš spekulisalo se odmah nakon što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski 2021. godine najavila tajnog investitora koji će graditi "gradove u gradovima" i to nakon što su Karići odustali od izgradnje "Tesla grada" na Makiškom polju. Sotirovski je ubrzo i negirala da je reč o Karićima, ali i da im se raduje ako zaista dolaze u Niš, iako je i sam Memorandum potpisan još godinu dana ranije.

Ipak, kiparska dokumenta do kojih je došla redakcija Južnih vesti dokazuju vezu Karića sa kompleksom koji niče u Nišu i otkriva mrežu poteza koje je su preduzeli kako bi preuzeli nišku firmu "Tesla park".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.