Komemoracija Draganu Panteliću u ponedeljak na stadionu Čair

Izvor: JužneVesti.com, 21.Okt.2021, 10:43

Komemoracija Draganu Panteliću u ponedeljak na stadionu "Čair"

Pet dana nakon smrti dugogodišnjeg golmana i rukovodioca Fudbalskog kluba Radnički, kao i reprezentativca Jugoslavije Dragana Pantelića, po želji porodice, komemoracija će se održati na stadionu "Čair", mestu gde je proveo više od 10 godina svoje karijere.

Komemoracija legendi niškog fudbala će se održati u ponedeljak, 25. oktobra u 13 sati u konferencijskoj sali na istočnoj tribini stadiona "Čair", a sahrana će se održati istog dana od 16 sati na niškom Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << groblju. Opelo će početi u 15.30.

Podsetimo, Pantelić je od posledica kovida preminuo 20. oktobra u niškom Univerzitetskom kliničkom centru u 70 godini.

Rođen je 9. decembra 1951. godine u Lešnici, za Radnički je branio od 1971. do 1981. godine, a za to vreme je upisao 421 utakmicu i postigao 23 gola. Za niški klub je 12 puta branio i u sezoni 1984/85 kada je postigao i jedan gol.

Ostaće upamćen po čuvenom golu kada je na prvenstvenoj utakmici u Nišu sa Veležom (1:0), tada jednom od najboljih golmana Enveru Mariću dao gol degažirajući loptu iz svog šesnaesterca.

U svojoj karijeri branio je još za Bordo, Grafičar, Lešnicu i Timok.

Uz 8 utakmica za olimpijsku reprezentaciju, odigrao je 19 mečeva za najbolju selekciju Jugoslavije. Postigao je i 2 gola iz penala. Igrao je 4 puta u raznim selekcijama Evrope i sveta.

Bio je predsednik Radničkog od 1997. do 2001. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.