Komedija Divan dan pred niškom publikom

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2015, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komedija "Divan dan" pred niškom publikom

U petak, 6. februara od 20 sati u niškom Domu vojske, publika će moći premijerno da pogleda komičnu predstavu “Divan dan” po tekstu Stevana Koprivice, o svakodnevici jedne porodice u tranziciji.

Predstava prati oca porodice Božu (Milorad Mandić Manda) kamermana na prinudnom odmoru. Njegova supruga Zorica (Suzana Petričević) je uspešna profesorka koja je, kako stoji u opisu predstave, pomogla generacijama na putu znanja ali je propustila da to isto uradi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa svojim sinom Vladom (Ljubomir Bulajić). Vlada je “ispušten” dečak bez perspektive, “pripadnik generacije iza koje nema ničega a pred kojom je još manje”, koga kidnapuje devojka Tijana (Jelisaveta Orašanin).

Prema rečima organizatora, “Divan dan” je priča "o našim nesporazumima i propastima koja na duhovit, lucidan i zabavan način slika svakodnevicu jedne porodice koju su kao i sve nas zadesile brojne nedaće tranzicije”.

Naša svakodnevica su škole sa nonsensnim gradivom, dede i babe koji su se delili na četnike i partizane, gubljenje i pronalaženje Boga, narkotici i kriminal, besparica, neurotični i prerano potrošeni roditelji. Predstava je komedija zato što ima srećan kraj i zato što njeni junaci smehom kod gledalaca izazivaju neku vrstu katarze koja u realnom životu ne postoji - kaže Stevan Koprivica.

Režiju potpisuje Slavenko Saletović, a muziku za predstavu je specijalno komponovao bend “Osvajači”.

Karte se mogu kupiti na blagajni Doma vojske po ceni od 500 dinara. Za sve informacije, zainteresovani mogu pozvati 063/ 423 046.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.