Kolenom u glavu - niški MMA borac nokautirao domaćina u Nemačkoj

Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolenom u glavu - niški MMA borac nokautirao domaćina u Nemačkoj

"Kenig-Pilsener" arena u nemačkom gradu Oberhauzenu ugostila je na nekoliko hiljada ljubitelja MMA borbi, a u centru oktagona našli su se domaći borac Rene Runge i Nišlija Aleksandar Stojičić. Uprkos bučnoj podršci za Nemca, Srbin ga je nokautirao i to tako što ga je pogodio kolenom u glavu.

Nokaut se dogodio u drugoj rundi borbe, nakon dobre razmene udaraca dva borca. Sledi napad na GMC titulu; foto: GMC

U samoj hali je bilo te večeri 6.500 ljudi, nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << televizije su prenosile ceo događaj, i sve je izgledalo jako profesionalno i dobro organizovano, na svetskom nivou. Uspeo sam u drugoj rundi da svog protivnika pogodim kolenom i nokautiram ga posle dobre razmene. Bio je to pravi muk, ali posle toga sam dobio veliku podršku publike, iako toga nije bilo na samom početku meča i pri samom ulasku - priča Stojičić.

Meč se odigrao u okviru German MMA Championship (GMC), najveće nemačke organizacije mešovitih borilačkih veština. Zahvaljujući pobedi niški borac je stekao status izazivača lake kategorije, pa do narednog leta očekuje i borbu za GMC titulu.

Na spektaklu bilo oko 6.500 ljudi; foto: GMCNakon toga, jasan i nimalo skroman cilj Stojičić ima pred sobom - potpis za najveću svetsku MMA organizaciju Ultimate Fighting Championship (UFC). Potencijalni angažman omogućio bi mu da stane rame uz rame sa nekim od najvećih zvezda ovog sporta, poput Habiba Nurmagomedova ili Konora Mekgregora.

Napad na GMC titulu očekujem do leta sledeće godine, a osvajanjem te titule otvara se mogućnost za potpisivanje velikog ugovora sa poznatom UFC promocijom. To bi značilo da bih bio u lakoj kategoriji sa velikim zvezdama kao što su Mekgregor, Habib Nurmagomedov i ostali iz te divizije. Velika prilika da postanem sedmi Srbin koji je potpisao za ovu organizaciju, a najveća suština u tome nije samo finansijski segment, već to da posle UFC-a ja kao sportista iz sveta borbi postajem globalna zvezda - priča Stojčić.

Inače, ovo je Stojičićeva 11. profesionalna pobeda, a doživeo je samo jedan poraz. Zanimljivo je da je on, sem što je MMA borac, i odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.