Ko u Nišu hoće matičara na terenu, mora više da plati - odluka Gradskog veća

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2022, 15:47

Ko u Nišu hoće matičara na terenu, mora više da plati - odluka Gradskog veća

Građani će, ukoliko Skupština Grada Niša usvoji rešenja Gradskog veća, venčanja van službenih prostorija umesto dosadašnjih 8.000 dinara plaćati 15.000. Poskupljuju i pojedine lokalne komulnane i administrativne takse, pa će jedna od taksi za registraciju vozila biti skuplja za 5 do 7 odsto, rekla je v. d. zamenca načelnika Uprave za finansije Nina ilić.

Cena sklapanja braka u Kući za venčanja ostaje ista, dok će se dolazak matičara u nekom od restorana mladenci >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << plaćati skoro duplo više, a razlog su, po rečima v. d. zamenice načelnika, aktuelna poskupljenja kojima bi se tim novcem pokrili troškovi dolaska.

Kada je reč o lokalnim komunalnim i administrativnim taksama, Gradsko veće usvojilo je rešenja o izmenama o kojima će odlučivati Skupština.

Odlukom o kretanju vozila u centranoj gradskoj zoni, nalepnice za vozila mase iznad 3,5 tone umesto dosadašnjih 4.000 dinara, koštaće 5.000 dinara.

Uvodi se jedna nova tarifa s obzirom na to da se iskazala potreba Uprave za komunalne delatnosti da se za izdavanje taksi dozvole plaća 300 dinara, a za izdavanja duplikata krovne oznake na taksi vozilu 6.720 dinara, s obzirom da je više puta došlo do gubljenja, odnosno nestanka krovne oznake sa taksi vozila, to je trošak grada, što je trošak Grada - rekla je Ilića.

Taksa za držanje motornih, drumskih i priključnih vozila koja se plaća pri registraciji automobila takođe poskupljuje, a to je po rečima Ilić usklađeno sa Zakonom o finansiranju lokalne saomouprave, prema stopi inflacije.

Za razliku od poskupljenja taksi, naknada za zauzeće javnih površina bića umanjena za 10 odsto svim niškim preduzetnicima koji su zaposleni u svom objektu koji zauzima javni prostor.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U Nišu poskupele usluge matičara za venčanje u restoranima i na drugim lokacijama

Izvor: Danas, 08.Dec.2022

Mladenci iz Niša, koji žele da brak sklope u restoranu ili na nekoj drugoj lokaciji, izvan Kuće za venčanje, ubuduće će to morati da plate 15.000 dinara, umesto dosadašnjih 8.000, odlučeno je na današnjoj sednici Gradskoj veća.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.