Ko je potisnuo, podsećanje - 2 godine od najvećeg bilborda na svetu u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Dec.2023, 15:17

Ko je potisnuo, podsećanje - 2 godine od najvećeg bilborda na svetu u Nišu

Pre tačno dve godine Niš je na hotelu "Ambasador" dobio najveći reklamni poster u Srbiji na kom su bile reči "Dobrodošao, predsedniče" i fotografija predsednika Srbije. Mesecima su građani i građanke u centru Niša gledali Aleksandra Vučića, a niko do danas nije objasnio ko je tačno i koliko platio najveći reklamni poster u Srbiji.

U znak zahvalnosti; foto: JV Vest da će hotel u centru grada dobiti ogromnu fotografiju Aleksandra Vučića, protiv koje je bila većina >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << građana u anketi Južnih vesti, objavljena je dva dana pre njegovog dolaska kada su radnici Parking servisa počeli da lepe sliku od 15. sprata do ulaza u hotel.

Vlasnik “Ambasadora” Ivan Spasić rekao je tada da se bilbord postavlja kao znak zahvalnosti.

Na inicijativu hotelijera, privrednika, a uz podršku građana i istaknutih sportista grada Niša želimo da na ovaj način u znak zahvalnosti poželimo dobrodošlicu predsedniku - napisao je Spasić.

Postavljanje bilborda doneo je pad ocene "Ambasadora" na Guglu - za samo jedan dan ocena je pala sa skoro 5 na 2. U odbranu rejtinga su stali članovi SNS-a, ali i niški poslanici iz te stranke, pa je u onlajn obračun umešao i Gugl i sve obrisao.

Bilbord služio i za kampanju; foto: JV Predsednik Srbije Aleksandar Vučič, koji je u to vreme proveo tri dana u Nišu, ali je rekao da će sa zadovoljstvom svratiti na kafu. Da li je popio kafu, vino ili nešto treće, nije poznato.

Nisam shvatio čemu cela ta histerija, osim što je neko rešio da nekome uništi biznis sa klikovima govoreći da je hotel najgori, ako budem imao vremena svratiću na kafu... Pretpostavljam ne ovog puta, već neki sledeći put sa zadovoljstvom – rekao je tada Vučić.

Bilbord je stajao mesecima u centru Niša, imao je i "pocepanu" obrvu, a bio je "osvežen" porukom "Mir, stabilnost, Vučić", a Ivan Spasić je tada rekao da ne zna ko plaća to i da bilbord tu ostaje dok ne prođu izbori. Tako je i bilo.

Tri nedelje nakon izbora koji su održani aprila 2020. godine plakat je skinut, a "Ambasador" od tada nije imao niti jedan sličan bilbord.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.