Književna kolonija Sićevo počinje u utorak

Izvor: RadioCity.rs, 15.Sep.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Književna kolonija "Sićevo" počinje u utorak

Kolonija je  osnovana  1991. godine kao originalna i stvaralački podsticajna manifestacija posvećena umetnosti pisane reči a njen osnivač je dr Mihajlo Ignjatović, pisac i književni prevodilac iz Niša. Književna kolonija ima međunarodni karakter i okuplja pisce, književne kritičare i prevodioce, kao i izdavače i druge učesnike književnog života u zemlji i inostranstvu. 

Kao i svake godine i ove će biti  dodeljuje prestižna književna nagrada „Ramonda serbika“ >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << za celokupno literarno delo pisca i njegov doprinos nacionalnoj književnosti i kulturi. Ove godine se ta nagrada dodeljuje 25. put, a njen laureat je Vladan Matijević. Žiri za dodelu nagrade činili su Zvonko Karanović, književnik iz Beograda i dobitnik nagrade „Ramonda serbika“ za 2018. godinu, odnosno Velibor Petković i Radosav Stojanović, književnici iz Niša.

Osnivač i pokrovitelj ove manifestacije je Grad Niš, a organizator Niški kulturni centar. Ovogodišnja Književna kolonija se održava u saradnji s Društvom književnika i književnih prevodilaca Niša, Narodnim muzejom Niš, Narodnom bibliotekom „Stevan Sremac“ i Zavodom za zaštitu prirode Srbije. Prijatelji književne kolonije su Vinski podrum „Malča“ i Opština Bela Palanka.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Međunarodna knјiževna kolonija Sićevo 2019.

Izvor: Megafon.co, 16.Sep.2019, 10:28

Međunarodna knјiževna kolonija Sićevo 2019. otvara svoju knjigu 29. put u utorak, 17. septembra 2019. godine. Počinje u 19.00 sati u zgradi Umetničke kolonije u Sićevu i trajaće do subote, 22. septembra.. Međunarodna književna kolonija Sićevo osnovana je 1991. godine kao originalna i stvaralački...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.