Izvor: B92, 12.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjaz Miloš najviše oštećen u Nišu

Predsednik aranđelovačkog rukometnog kluba Knjaz Miloš Radojica Milivojević rekao je da je njegova ekipa najviše oštećena na finalnom turniru Kupa SCG za rukometašice.

Knjaz Miloš je u polufinalu izgubio od Budućnosti (25:28), a zatim su Podgoričanke prepustile trofej organizatoru takmičenja niškom DIN-u, u zamenu za njihovu najbolju igračicu Ljiljanu Knežević.

"Sve bi bilo 'u redu', kao i do sada, da nije bilo direktnog televizijskog prenosa. Ovo što se dogodilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Nišu, kulminacija je svega što se do sada dogadjalo", kazao je na sastanku Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Milivojević.

On je podsetio da je prošle godine bio sporan završetak prvenstva, kada je utakmica izmedju Knjaz Miloša zakazana, pa otkazana, kao i da je DIN igrao sa tri strane igračice što nije dozvoljeno propozicijama.

"Kako neko može da kaže da je jaka Budućnost u interesu jugoslovenskog rukometa, kada kapiten Podgoričanki Maja Bulatović posle pobede izađe na teren sa crnogorskom zastavom", dodao je predsednik Knjaz Miloša.

Milivojević je podsetio da poslednje dve godine Upravni odbor RZ SCG nije imao kvorum, kao i da je, kako je rekao, "Rade Djurdjić telefonom održavao sednice i donosio raznorazne odluke i zaključke".

Predsednik Knjaz Miloša je istakao da je na završnom turniru Kupa SCG bilo sporno igranje Aide Selmanović i Dragane Laković za DIN u finalu, jer su u polufinalu bile u ekipi Budućnostii.

Pored toga, on je pitao kako je moguće da je Ljiljana Knežević mogla da igra u polufinalu 28. februara za DIN, kada je dan ranije registrovana za Budućnost.

"Budućnost je došla kompletna u Niš. Morala je nas da pobedi u polufinalu, kako bi se odradio ovaj scenario", rekao je Milivojević i dodao da njegov klub traži od Upravnog odbora objašnjenje za "ovaj nemoralan čin".

UO RSS je na današnjoj sednici formirao je Komisiju koja treba da u naredne dve nedelje utvrdi sve nepravilnosti koje su se dogadjale. Vanredna Skupština RŠ zakazana je za 2. april.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.