Kargo centar na aerodromu

Izvor: NisCafe.com, 26.Sep.2011, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kargo centar na aerodromu

Austrijska kompanija Ajmaks uputila je pismo o namerama i izrazila spremnost za nastavak poslova izgradnje kargo centra na niškom aerodromu Konstantin Veliki. Istovremeno, niško Gradsko veće, donelo je pre dva dana zaključak o izradi elaborata o opravdanosti i davanja u zakup građevinskog zemljišta austrijskoj kompaniji. Prema zaključku Gradskog veća, elaborat koji treba da bude završen do 20. oktobra ove godine, trebalo bi da pokaže opravdanost izdavanja u zakup gradskog građevinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << zemljišta po ceni nižoj od tržišne.

Kompleks kargo centra prostirao bi se na oko 260.000 kvadratnih metara, a objekat bi bio površine od oko 136.000 kvadratnih metara. U početnoj fazi, kako se navodi bilo bi zaposleno oko 400 radnika.

Ugovor o izgradnji logističkog kargo centra potpisan je u Nišu sa autrijskom kompanijom još 10. oktobra 2008. godine.

Ugovor vredan oko 60 miliona evra potpisali oktobra 2008. godine generalni direktor austrijske firme Ajmaks Mihajl Miler i tadašnji direktor niškog aerodroma Radisav Radojković.

Grad je od tada radio na rešavanju imovinsko-pravnog statusa zemljišta, a austrijska kompanija, zbog ekonomske krize, nije bila spremna za investiranje, navedeno je posle sednice Gradskog veća.

B92

Nastavak na NisCafe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.