Kante za selektovanje otpada u Paliluli i Medijani

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kante za selektovanje otpada u Paliluli i Medijani

Pojedini stanovnici dve od pet niških opština dobiće od Javnog komunalnog preduzeća “Medijana” kante za selektovanje i odlaganje smeća.

U Niš je, u okviru projekta koji finansira Evropska unija, a koji se realizuje sa bugarskom Opštinom Pernik, stiglo prvih 7.000, od ukupno 18.300 kanti koliko se očekuje.

Sve kante koje budu dopremljene, JKP “Medijana” će u saradnji sa opštinama Palilula i Medijana rasporediti korisnicima.

Očekujemo da do >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kraja februara budu isporučene sve kante, a već naredne nedelje očekujemo isporuku posebnog vozila za prikupljanje selektovanog otpada - rekao je direktor JKP “Medijana” Bratislav Vučković.

Opština Palilula, kako kaže njen predsednik Boban Džunić, već realizuje projekte koji podižu ekološku svest građana i napominje da je podela kanti izuzetno značajna za sve stanovnike Palilule.

Prosto je nemoguće opredeliti kome ćemo pre podeliti kante, ali to ćemo zajedno sa direktorom Vučkovićem rasporediti - rekao je Džunić.

U Medijani su ovu godinu proglasili “godinom komunalnog reda”, a predsednik ove Opštine Zoran Stojanović kaže da će akcija opremanja ambalažnim otpadom trajati dok se kante i kontejneri ne obezbede za celu opštinu.

“Godina komunalnog reda” se ne odnosi samo na postavljanje podzemnih kontejnera, već i na postavljanje kontejnera za odlaganje PET ambalaže i kanti za odvajanje otpada - kaže Stojanović.

Kante za smeće biće podeljene samo onima koji žive u kućama, dok je za stanare zgrada opredeljeno 138.000 plastičnih kesa. Prikupljeni otpad odvoziće se u reciklažni centar JKP “Medijana” gde će se vršiti dalja prerada.

Za projekat selektovanja otpada, koji Niš sprovodi prvi u Srbiji, iz pretpristupnih fondova EU obezbeđeno je pola miliona evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.