Kamere u učionici niške škole - veća bezbednost đaka ili kršenje privatnosti

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2024, 10:00

Kamere u učionici niške škole - veća bezbednost đaka ili kršenje privatnosti

Ako se svi usaglase, u učionicama Osnovne škole “Dušan Radović” biće postavljene kamere. Dok pojedini roditelji brinu ko će i zašto snimati njihovu decu i za vreme nastave, iz škole uveravaju da se sve radi zbog bezbednosti dece. Prosvetari kažu da bi uprkos neprijatnom osećaju, radili svoj posao isto kao i da nisu pod “okom kamere”, ali pravnici upozoravaju da su benefiti takvog poteza neuporedivo manji od količine kršenja privatnosti.
U planu postavljanje video-nadzora u učionicama; foto: A. Kostić U gotovo svim školama postoji video-nadzor u hodnicima i dvorištu, a Osnovna škola “Dušan Radović” sada planira da ih postavi i u učionicama. Neki roditelji smatraju da bi to “bilo previše”,...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.