Kalanović: Gradimo za najmlađe

Izvor: S media, 01.Dec.2010, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović: Gradimo za najmlađe

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović izjavila je danas u Nišu da treba više ulagati u infrastrukturne objekte za najmladje i da bi deci iz cele Srbije trebalo obezbediti iste uslove kao u evropskim zemljama.

Ona je, prilikom obilaska radova na izgradnji vrtića za 280 mališana u naselju "Branko Bjegović", rekla da je od početka njenog mandata izgradjeno ukupno sedam novih vrtića, kao i da je cilj tog ministarstva da što manje dece bude >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na listama čekanja za predškolske ustanove.

Za realizaciju projekta izgradnje vrtića u tom niškom naselju, ministarstvo je izdvojilo 37,5 miliona dinara, dok je grad Niš opredelio 32,2 miliona dinara.

Infrastruktura medju najlošijim na svetu

U okviru programa "Gradimo zajedno", ministarstvo za NIP je započelo izgradnju, rekonstrukciju, ili dogradnju 13 vrtića u Srbiji i na taj način kapaciteti za smeštaj najmladjih će biti povećani za više od 1.700 mesta.

Kalanović je sa gradonačelnikom Niša Milošem Simonovićem kontrolisala i izvodjenje radova u Somborskom bulevaru koji, kako je navela, treba da bude moderna saobraćajnica koja će povezati Koridor 10 sa centrom Niša.

Ona je istakla da grad Niš ima budućnost, jer se stalno širi i dolaze novi investitori i da gradske vlasti treba da nastave da budu dobar partner u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Za finansiranje iz NIP-a prijavljeno 1.446 projekata

Kalanovićeva je podsetila da sledeće godine treba da počne izgradnja autoputa na Koridoru 10, od Proseka kod Niša ka bugarskoj granici, kao i elektrifikacija pruge od Niša do Dimitrovgrada.

Gradonačelnik Niša je predočio da se iz ministarstva za NIP u realizaciji projekata u 2010. godini u tom gradu finansiraju projekti u ukupnoj vrednosti od 730 miliona dinara i najavio da će se sledeće godine graditi još dva obdaništa.

Grad Niš je na konkursu ministarstva za NIP prijavio 12 projekata za finansiranje u 2011. godini.

Neki od njih su rekonstrukcija i dogradnja aerodroma "Konstantin Veliki", čija je vrednost 200 miliona dinara, zatim stanovi za socijalno stanovanje u ulici Petra Arandjelovića, u vrednosti 125 miliona dinara, kao i automatizacija matičnih knjiga sa Kosova i Metohije, u vrednosti 18 miliona dinara.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

NIP: Projekti na nivou tri budžeta

Izvor: B92, 02.Dec.2010, 10:35

Leskovac -- Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović kaže da je ministarstvo planiralo budžet za 2011. godinu od 31 milijardu dinara..."U ovom trenutku zahtevi lokalnih samouprava, ministarstva i autonomnih pokrajina su 92 milijarde. Mi smo predvideli budžet na 31 milijardu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.