Kako provesti leto u gradu na velikim vrućinama

Izvor: RadioCity.rs, 30.Jul.2020, 23:46

Kako provesti leto u gradu na velikim vrućinama

Ukoliko morate da izađete, savetuje se da što više vremena provedete u hladovini, u parkovima ili pored reke. Veoma je važno da pre izlaska iz kuće popijemo bar čašu vode, ali i da vodu ponesemo sa sobom. Ne treba čekati da ožednimo, već treba piti po malo vode u pravilnim razmacima.
Savetuje se i ishrana bogata voćem i povrćem. Oni koji se preterano znoje trebalo bi da konzumiraju supu i mineralnu vodu. Preporučuje se nošenje laganije odeće i obuće. Odeća treba da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << svetle boje, a kao zaštitu od sunca lekari savetuju kape od pamučnih materijala koje dozvoljavaju da koža diše.

Da bismo se rashladili, možemo se tuširati toplom vodom. Ukoliko koristite klimu, preporučuje se da razlika između spoljašnje temperature i one unutra bude od 5 do 7 stepeni.
A zbog pandemije koronavirusa naši sugrađani uglavnom nisu mogli na more pa su spas od vrućine morali da potraže u gradu.
Na pitanje kako provodi leto u gradu, jedan naš mlađi sugrađanin odgovorio nam je kratko: “Nikako.”
Ostali leto provode ne različite načine. Kod nekih ono prolazi u poslu, dok drugi koriste slobodno vreme da bi obišli centar grada, kej, a povremeno idu i na bazen, šetaju kućne ljubimce ili provode vreme po kafićima. Pojedinci ovo vreme provode u hladovini kod kuće uz serije i filmove.

Ima i onih koji vole da se odmore kraj reka ili jezera.
Ja nikad nisam ni voleo da idem na more, Srbija je najlepša. Ja više volim da odem na jezero ili na reku pošto sam ribolovac”, rekao nam je jedan sugrađanin.
Drugi destinacije u Srbiji smatraju previše skupim i ne tako privlačnim kao što bi bilo more. Kada je reč o bazenima, većina naših sugrađana nije posećivala bazene toliko često ove godine, ali neki od njih imaju u planu da to urade u toku avgusta.
Zbog visokih temperatura, spas možemo potražiti na obližnjim kupalištima. Međutim, lekari savetuju i da tamo budemo oprezni i da obavezno koristimo kreme sa zaštitnim faktorom.-

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.