Kako do postdiplomskih studija u Švedskoj?

Izvor: JužneVesti.com, 08.Mar.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako do postdiplomskih studija u Švedskoj?

Zainteresovani za master ili doktorske studije na Univerzitetu u Lundu u Švedskoj, mogu da se prijave do četvrtka kako bi 11. marta obezbeđenim prevozom iz Niša otputovali na sajam “EDU Fair” u Beogradu i čuli nešto više o mogućnostima studiranja u ovoj nordijskoj zemlji.

Prema najavama iz švedske ambasade, tokom prezentacije programa “Study in Sweden” posetioci će saznati koji studijski programi su u ponudi, po čemu su švedski univerziteti specifični i zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se na njima podstiču kreativnost i kritičko mišljenje.

Od 14:30 će Juan Gunaršon, zadužen za međunarodni marketing i regrutovanje na ovom Univerzitetu, objasniti okupljenima zašto se švedski obrazovni sistem izdvaja i zašto se svrstava među najbolje na svetu - kažu u švedskoj ambasadi.

Obrazovni sistem u Švedskoj je, kako navode, atraktivan za studente širom sveta i zbog toga što se nastava uglavnom odvija na engleskom, pa je tako svaki deseti student iz inostranstva - godišnje oko 34.000 stranaca upiše neki od hiljadu studijskih programa.

Inače, program “Study in Sweden” je sveobuhvatan zvaničan resurs za studiranje u Švedskoj za potencijalne strane studente, koji promoviše 900 master studijskih programa i stotinu programa osnovnih studija iz različitih oblasti.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem formulara (ovde) najkasnije do četvrtka 10. marta u podne. Broj mesta za prevoz je ograničen.

Polazak za Beograd je planiran u petak ujutru, a povratak u toku popodneva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.