KURIR POSTAVIO BANKINU NA CRNOJ TAČKI

Izvor: Kurir, 06.Sep.2010, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURIR "POSTAVIO" BANKINU NA CRNOJ TAČKI

Posle teksta u Kuriru putari ekspresno postavili zaštitnu ogradu na opasnoj krivini u Kuršumliji na kojoj se za godinu dana slupalo pet vozila

KURŠUMLIJA - Kad mi objavimo priču o tuđoj muci, nadležni odmah reaguju!

Posle teksta u Kuriru o neobezbeđenoj nepreglednoj krivini u naselju Pantići u Kuršumliji Preduzeće za puteve „Niš„ iz Niša, radna jedinica u Kuršumliji, ispunilo je obećanje i postavilo odbojnu ogradu dužine tridesetak metara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Za godinu dana na ovom mestu pet vozila je sletelo s puta u dvorište porodice Jović, poslednji put pre tri dana. Samo zahvaljujući ogradi od pletene žice, koju su Jovići svaki put iznova postavljali o svom trošku, niko nije stradao. Porodica Jović već godinama živi u strahu od mogućih saobraćajki na neobezbeđenoj krivini, od koje je njihova kuća udaljena svega pet-šest metara, a krov je ispod nivoa puta.

- Konačno možemo mirno da spavamo jer su putari postavili ogradu. Ovo je bilo neizdrživo. Budila sam se noću na svaki šum plašeći se da nam neki automobil ne sleti na krov ili, ne daj Bože, uleti kroz prozor - kaže Milica Jović, i ističe da su problemi nastali pre tri godine kada je rekonstruisan put Kuršumlija-Blace, a potom na ovoj krivini nije postavljena zaštitna ograda.

Gorica Tanasković, koja živi preko puta porodice Jović, kaže da je dobro što je ograda postavljena pre zime jer se opasnost od izletanja automobila povećava kada je kolovoz klizav, pošto je na tom delu puta velika nizbrdica.

Pre mesec i po dana, kada je na ovoj krivini sleteo stariji bračni par iz Beograda, Golub Avramović iz Preduzeća za puteve rekao nam je da će ograda biti postavljena vrlo brzo. Međutim, izgleda da je na najbolji način „progurao" stvar vozač iz Blaca koji je pre tri dana, žureći na posao, na krivini produžio pravo i zaustavio se u žici na dva metra od prozora porodice Jović. Tek posle tog incidenta ograda je odmah postavljena.

Milen Đorđević

Obećali i saobraćajni znak

Komšije porodice Jović kažu da sada vozači iz pravca Blaca usporavaju na ovom delu puta jer vide ogradu i pretpostavljaju da je opasna krivina ali misle da bi jedan saobraćajni znak još više povećao bezbednost saobraćaja na ovom delu puta. Golub Avramović iz Preduzeća za puteve obećao je da će na ovom mestu vrlo brzo postaviti i saobraćajni znak, koji će upozoravati vozače da nailaze na opasnu krivinu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.