KRABA: UHAPŠENO JOŠ PET LEKARA

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"KRABA": UHAPŠENO JOŠ PET LEKARA

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom Kriminalističke policije, Tužilaštva za organizovani kriminal i Višeg tužilaštva iz Beograda na području glavnog grada, Kragujevca, Niša i Sremske Kamenice uhapšeno je petoro lekara i dva predstavnika farmaceutske kuće "Merk" pod sumnjom davanja, odnosno primanja mita.

Direktor Uprave policije Milorad Veljović rekao je da je reč o nastavku hapšenja u okviru akcije "Kraba", a uhapšeni su Jasmina Gutović i Vladan Jovanović iz Farmaceutske kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Merk".

Uhapšeno je, dodao je on, i petoro lekara: dr Borislava Nikolin, internista onkolog u Institutu za onkologiju iz Sremske Kamenice, dr Aleksandar Dagović iz Kliničkog centra Kragujevac, načelnik Odeljenja za hemoterapije iz Kliničkog scentra u Nišu, zatim dr Stojan Radić, načelnik Klinike za onkologiju, dr Milan Marković, internista onkolog iz KBC Bežanijska kosa, kao i dr Zoran Andrić, internista onkolog.

Veljović je objasnio da je pet lekara uhapšeno pod sumnjom da su od zaposlenih u farmaceutskoj kući "Merk" tokom 2008. i 2009. godine zahtevali mito od preko dva miliona dinara da bi povećali promet citostatika "erbituks" koji proizvodi ta firma.

U policijskoj akciji "Kraba" pre nekoliko meseci je uhapšen, između ostalih, direktor Instituta za onkologiju u Beogradu Nenad Borojević, a pre njega i manekenka Katarina Rebrača, njena majka i još nekoliko njenih saradnica iz humanitarnog fonda koji nosi njeno ime.

Ministar zdravlja pogođen vešću

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević saopštio je da ga veoma, i kao čoveka i kao lekara, pogađa saznanje o hapšenju zdravstvenih radnika, prenosi Beta. "Iskreno se zalažem za borbu protiv korupcije i kriminala u svim segmentima društva, pa i u zdravstvu", naveo je Milosavljević u izjavi za javnost posle hapšenja pet lekara onkologa zbog sumnje da su primili dva miliona dinara mita od farmaceutske kompanije.

Ministar je naveo da borbi protiv korupcije i kriminala i sam doprinosi jer želi da se "žito razdvoji od kukolja i da beli mantili budu beli, a ne crni, i da oni koji su krivi budu kažnjeni, ali da stručni, pošteni lekari budu cenjeni. "Ostavljam nadležnima da rade svoj posao, a pojedincima da odgovaraju za svoje postupke i pred institucijama i pred javnošću", istakao je Milosavljević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.