Jovanović: Vlast pokušava da uvede medijski mrak

Izvor: JužneVesti.com, 16.Nov.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vlast pokušava da uvede medijski mrak

Gradski čelnici u Nišu verovatno misle da mogu da sakriju svoje neuspehe tako što neće biti uživo prenosa sa skupštinskih zasedanja, kaže lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu Branislav Jovanović.

Jovanoviću objašnjava da mu se čini da je gradska vlast svesno odlagala dostavljanje materijala za sednicu niškog parlamenta čekajući privatizaciju Niške televizije, a kada je ona privatizovana onda nije moglo da bude TV prenosa.

Niška vlast pokušava silom da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "uguši" medije jer nemaju apsolutno nikakve rezultate. Plaćanje ovih prenosa je deset puta manje nego što koštaju budžet Grada ujedi pasa po sudskim presudama - kaže Jovanović.

On dodaje da bi gradska vlast trebalo građanima da podnosi rezultate svog rada, a umesto toga, tvrdi Jovanović, vlast pokušava da uvede potpuni medijski mrak.

Poreski obaveznici i građani Niša su već platili 50 miiliona dinara na ime projektnog finansiranja informativnim kućama i to iz budžeta Grada radi boljeg informisanja, a prekid prenosa je ustvari bežanje od odgovornosti za gubitke gradskih javno komunalnih preduzeća koji su prošle godine sanirani iz republičke kase sa oko 200 miliona dinara, a ove godine Grad namerava na ovoj sednici da sanira gubitke niških preduzeća sa oko 400 miliona dinara - kaže Jovanović.

Podsetimo, odbornici opozicije su poslednje zasedanje niškog parlamenta prekinuli, jer nije bilo TV prenosa. Gradonačelnik je nakon toga izjavio da ne postoje zakonski uslovi da se bilo kojoj televiziji plati prenos i da eventualni prevremeni izbori “nisu problem”.

Na to je reagovala i opoziciona Socijaldemokratska stranka, ali i Gradski odbor SNS.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.