Jovanović: Prelazimo cenzus i bez kampanje

Izvor: JužneVesti.com, 14.Mar.2016, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Prelazimo cenzus i bez kampanje

Rejting Narodnog pokreta Srbije u Nišu je 7 % i bez kampanje, kaže njegov lider na lokalu Branislav Jovanović i dodaje da udružene opozicione stranke, prema zvaničnim istraživanjima, imaju najveću podršku građana.

Narodni pokret Srbije u Nišu će u koaliciji na predstojećim izborima biti sa Demokratskom, Socijaldemokratskom strankom i LDP-om, a kako kaže Jovanović, “udružili su se ključni igrači da nešto promene”.

Nama je bio cilj da one stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koje imaju najveći i dokazani rejting po svim zvaničnim istraživanjima budu na okupu, tj. oni koji su prepoznatljivi i imaju rezultate. Nikakvi više eksperimenti ne dolaze u obzir. Činjenica je da smo mi imali formiranu koaliciju sa Socijaldemokratskom strankom i naš najveći uspeh je što nam se priključila Demokratska stranka koja je, bez obzira na sve, brend - kaže Jovanović.

On će u koaliciji biti predstavnik Rusinske stranke, kako kaže, zbog formalnosti, jer Narodni pokret nije registrovan kao stranka. Ipak, politička opcija koju predstavlja već ima, tvrdi on, dobru podršku građana.

Istraživanja Demokratske stranke kažu da imamo podršku od 7 % bez kampanje. To je otprilike procenat koji smo osvojili na prethodnim izborima na referendumskoj atmosferi gde smo mi u gradu prešli cenzus uz SPS i SNS što nas je kandidovalo da se angažujemo i na republičkom nivou - rekao je Jovanović.

U koaliciju su se, kako kaže, okupili stručni, ozbiljni i radni ljudi sa rezultatima koji imaju program.

Podsetimo, iako je u početku ideja bila da se okupi široka koalicija od nekoliko stranaka, knjiga se na kraju svela na 4 slova.

Pregovore o udruživanju i zajedničkom izlasku na izbore napustili su Nova i Reformistička stranka i Zajedno za Srbiju, a lider reformista Aleksandar Višnjić je rekao da ne žele da učestvuju u lažima i prevarama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.