Još traje dogradnja OŠ “Branko Miljković”, đaci idu u tri smene

Izvor: JužneVesti.com, 03.Sep.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još traje dogradnja OŠ “Branko Miljković”, đaci idu u tri smene

Iako je gotov glavni deo posla oko dogradnje OŠ “Branko Miljković” u Nišu, u kojoj zbog manjka prostora đaci već 3 godine idu u tri smene, radovi još nisu sasvim završeni, tako da časovi u ovoj školi na početku nove školske godine ponovo traju po 40 minuta.

Devet učionica ove škole je inspekcija zatvorila 2012. godine zbog opasnosti od rušenja,.

Novembra 2014. godine je gradonačelnik Zoran Perišić potpisao ugovor o njenoj rekonstrukciji i dogradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa Ministarstvom privrede, a prema Obaveštenju o zaključenom ugovoru, trebalo je da radovi budu gotovi za 180 dana, dakle do maja.

Izvođač je malo kasnio, ali koliko sam čuo, Grad je normalizovao dinamiku isplate, tako da je skoro sve privršeno. Sanitarni čvorovi su skoro gotovi, treba završiti ploče na podovima u hodniku, da se malo sredi od spolja, instalacije su sprovedene, tako da procenjujem da će biti gotovo do kraja meseca - kaže Stanić.

U međuvremenu, nastavlja direktor, đaci nastavljaju da idu u tri smene, tako da časovi traju po 40 minuta.

Podsetimo, nakon što je inspekcija zatvorila školu, nekoliko puta su protestovali roditelji nezadovoljni time što su časovi skraćeni.

Gradonačelnik Zoran Perišić je septembra 2013. godine najavljivao da će radovi početi u martu 2014, da bi rok bio pomeren za maj.

Međutim, nakon toga je, nakon sprovedene javne nabavke, jedan od ponuđača podneo žalbu na tender, tako da se ceo proces prolongirao.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Još traje dogradnja OŠ “Branko Miljković”, đaci idu u tri smene

Izvor: OkRadio.rs, 03.Sep.2015

Iako je gotov glavni deo posla oko dogradnje OŠ “Branko Miljković” u Nišu, u kojoj zbog manjka prostora đaci već 3 godine idu u tri smene, radovi još nisu sasvim završeni, tako da časovi u ovoj školi na početku nove školske godine ponovo traju po 40 minuta. Devet učionica ove škole...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.