Još se ne zna gde će stranci dobiti drugu dozu vakcine

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2021, 13:22

Još se ne zna gde će stranci dobiti drugu dozu vakcine

Još se ne zna kako će biti organizovana revakcinacija stranih državljana, prevashodno Makedonaca, koji su prošlog meseca vakcinisani u Nišu. Iz Doma zdravlja kažu da nisu dobili uputstva, a isto je potvrdio i direktor niške Regionalne privredne komore Aleksandar Milićević.

Oko 6.000 stranaca, najviše iz Makedonije, vakcinisano je u Nišu krajem prošlog meseca, podaci su niške Regionalne privredne komore koja je i organizovala vakcinaciju privrednika iz regiona. Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će dobiti revakcinu, još nije dogovoreno.

Svi su primili Astra-Zeneku i do druge doze imamo još vremena. Termin revakcine za one koji su vakcinisani prvog dana, odnosno 27. marta, je 21. jun. Do tada ćemo znati da li će opet dolaziti u Niš ili ćemo im vakcine poslati u matičnu zemlju. Svi su dobili potvrde uz koje mogu da putuju - kaže Milićević.

Strani državljani trenutno mogu da se vakcinišu u Srbiji jedino ako se prijave preko e-Uprave, ali je pitanje kada će doći na red, jer je prioritet vakcinisanje sugrađana, dodaje Milićević.

I iz Doma zdravlja kažu da čekaju smernice i potvrđuju da trenutno ne vakcinišu strance.

Niko nam nije dao uputstva za revakcinaciju. Za sada ne primamo strane državljane - saopštavaju iz Doma zdravlja.

Prošlog meseca u Beogradu i Nišu organizovana je vakcinacija stranih državljana. Iako je prvobitno planirano oko 1.500 doza, za samo dva dana u Nišu je u Hali "Čair" vakcinisano više od 4.100 ljudi. Drugog dana vakcinacije u Niš su doputovali mnogi bez zakazanog termina, čime su napravili veliku gužvu, pa je vakcinacija nastavljena i u ponedeljak.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.