Još jedna krađa robe iz carinskog skladišta, nestala ve-ce sanitarija

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna krađa robe iz carinskog skladišta, nestala ve-ce sanitarija

Preko 16.000 raznih sanitarija, kada, umivaonika, ve-ce šolja, čučavaca, bidea, pisoara i prateće opreme, vredne 190.000 dolara, kako kažu u Upravi carina, izneto je iz niškog carinskog skladišta i pušteno u prodaju pre nego što je plaćeno državi. Ovo je četvrta krađa iz carinskih skladišta u poslednjih desetak dana.

Nastavljajući kontrolu javnih carinskih skladišta u Nišu, kako kažu u Upravi carina, carinici su 13. novembra otkrili još jedno u kojem nedostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << neocarinjena roba vredna gotovo 190.000 dolara, čime je država oštećena za preko 9 miliona dinara neplaćenih dažbina.

Kade, umivaonici, ve-ce šolje, čučavaci, bidei, pisoari i druga prateća oprema izneta je iz ovog skladišta i puštena u slobodan promet pre nego što su izmirene obaveze prema državi. Pored toga, u skladištu je pronađeno i preko 3.000 neprijavljenih umivaonika, čučavaca i ve-ce šolja - navode u Upravi carina.

Inače, dodaju, držaoci skladišta su u obavezi da prilikom njihovog otvaranja polože bankarsku garanciju iz koje je moguće naplatiti štetu.

Vanredna carinska kontrola ustanovila je da su držaoci sva 4 sporna skladišta supružnici iz Niša, kao i da je roba koja nedostaje bila namenjena istom uvozniku iz tog grada.

Podsetimo, sredinom oktobra je nestalo 250 kvadrata neocarenjenih granitnih ploča sa robne ispostave niškog aerodroma, a zbog toga je protiv uvoznika pokrenut prekršajni postupak. "Isparilo" je više od 30 tona robe iz dva skladišta u Nišu, kao i 350 flaša alkoholnih pića i 25 kg tableta "pantenol".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.