Još jedan koncert posvećen Mocartu u Niškom simfonijskom, kao solista nastupa italijanski pijanista

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2021, 14:11

Još jedan koncert posvećen Mocartu u Niškom simfonijskom, kao solista nastupa italijanski pijanista

Niški simfonijski orkestar nastavlja sa obeležavanjem 265 godina od rođenja jednog od najvećih kompozitora svih vremena - V. A. Mocarta, pa će i treći premijerni koncert u ovoj sezoni biti posvećen njemu. Koncert će biti održan sutra, 25. februara od 19 sati, a solista će biti italijanski pijanista Antonio di Kristofano.

Kako saopštavaju iz Simfonijskog u prvom delu koncerta "Mocart kao inspiracija" na repertoaru orkestra naći će se Mocartov klavirski koncert br. 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Es-Duru. Nakon toga izvešće i Mendelsonovu "Uvertiru" i "Muziku na vodi" Handela.

Za italijanskog pijanistu iz Niškog simfonijskog ističu da je nastupao u koncertnim salama i na festivalima širom sveta, kao i da je držao majstorske kurseve na Moskovskom konzervatorijumu Čajkovski, na Dubrovačkoj akademiji i na mnogim američkim univerzitetima. Gostujući je profesor na Konzervatorijumu Ksiamen (Kina) i profesor na Letnjoj akademiji Orpheus u Beču.

Karte za koncert se mogu kupiti po ceni od 400 i 250 dinara, svakog radnog dana na biletarnici NSO (administrativna zgrada iza koncertne sale).

Zbog epidemioloških mera, zaštitne maske za ulaz u koncertnu salu su obavezne - poručuju iz Simfonijskog.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.