Izvor: B92, 13.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 28 obolelih od žutice u Nišu

Niš -- U poslednja 24 sata u Nišu je od žutice izazvane virusom hepatitisa A obolelo 28 ljudi.

Time je ukupan broj obolelih oko 500, rečeno je agenciji Beta na Infektivnoj klinici u Nišu. Lekari kažu da je ohrabrujuće to što je broj obolelih i dalje u padu. Protekle sedmice dnevno je bilo i po 50 novoobolelih. "Polako je krenuo da pada broj novoobolelih, ali će to, zbog dugog perioda inkubacije, trajati dugo", rekao je Beti direktor Infektivne klinike Žarko Ranković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na Infektivnoj klinici je u poslednja 24 sata zadržano pet pacijenata i trenutno se na klinici leči 40 obolelih od žutice.

Niški epidemiolozi od pojave epidemije tvrde da se žutica prenosi kontaktom, ali da je uzrok epidemije teško utvrditi zbog dugog perioda inkubacije.

Zbog inkubacije koja traje od 15 do 50 dana očekuje se da epidemija sa manjim brojem slučajeva traje sve do Nove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.