Javna rasprava o Zakonu o osnovama sistema obrazovanja (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 01.Jul.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javna rasprava o Zakonu o osnovama sistema obrazovanja (VIDEO)

Da li je moguće u situaciji u kojoj se nalazi Srbija sprovesti Zakon o osnovama sistema obrazovanja a koji će odgovarati potrebama naše privrede i društva? Ovo je pitanje o kojem su prosvetni stručnjaci javno raspravljali na Elektronskom fakultetu u Nišu.
Izmene ovog Zakona koji bi trebalo temeljno da promeni sistem obrazovanja u Srbiji naći će se do jeseni u skupštinskoj proceduri.
Više od 70 članova u Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja uskoro bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << da promeni sliku osnovnog i srednjeg školstva u Srbiji, rekao je na javnoj raspravi novopostavljeni načelnik Školske uprave Dragan Gejo.
Bez temeljnih promena u izboru direktora škola ali uopšte i u privredi i na trzištu rada nemoguće je promeniti sliku u prosveti, kaže pomoćnica ministra prosvete za srednjoškolsko obrazovanje Snezana Marković.
Nakon Niša javna rasprava o Nacrtu zakona narednih dana biće organizovana u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu. Rasprava će trajati do 10. jula.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.