Javna preduzeća i opštine u Nišavskom okrugu za automobile potrošili skoro 400.000 evra u 2023.

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jan.2024, 11:27

Javna preduzeća i opštine u Nišavskom okrugu za automobile potrošili skoro 400.000 evra u 2023.

Javna preduzeća, ustanove i opštine Nišavskog okruga - Sportski centar “Čair”, Pčelica, Veterinarski institut, Parking servis, Tržnica, Objedinjena naplata, Toplana, doljevačka Biblioteka, kao i opštine Pantelej i Merošina potrošili su protekle godine novac građana u iznosu od ukupno oko 396.000 evra za kupovinu službenih i servisnih vozila, podaci su sa Portala javnih nabavki.

Sezonu kupovine službenih vozila preko tendera u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Nišu i okolini u 2023. otvorio je u martu Sportski centar “Čair”, nabavkom “škode” u vrednosti od oko 30.000 evra od Auto Čačka.

Tada su rekli da će novi auto koristiti menadžment i drugi zaposleni po potrebi i istakli da, ne računajući njega, imaju ukupno četiri vozila, od kojih jedno nije u voznom stanju.

Javna predškolska ustanova Pčelica juna kupuje dva “fijata” od Auto Mig-a za ukupno oko 68.000 evra, a naveli su da je ta javna nabavka bila neophodna jer su im vozila stara i dotrajala, pa je otežano dostavljanje obroka.

Iz određenih magazina specijalizovanih za motorna vozila tvrdili su da specifikacije na tom tenderu upućuju baš na Fijatove kataloge.

Jula 2023. i doljevačka Biblioteka kupila je preko javne nabavke od Auto centra Krunić, kao jedinog ponuđača, “reno megan” po ceni od oko 25.000 evra. Tražili su da vozilo bude metalik boje, da menjač bude presvučen kožom i da ima tonirana stakla.

Opština Merošina je novembra za oko 15.000 evra kupila “dačiju”, koja bi, prema rečima načelnice Opštinske uprave Danijele Nikolić, trebalo da koristi za “poboljšanje populacione politike u opštini”.

U novembru 2023. Veterinarski specijalistički institut Niš najpre kupuje “škodu” od Auto Čačka za oko 36.600 evra. Zahtevi su bili da vozilo bude metalik belo, nakon prvog, propalog tendera, na kome su tražili i da stakla budu tonirana, da auto ima šest zvučnika, vazdušne zavese i drugo. Nakon toga, raspisuju tender i za putničko terensko vozilo vrednosti od oko 25.500 evra.

Decembar 2023. bio je mesec u kome su se u Nišu najviše kupovala službena vozila. Najpre je JKP Parking servis raspisao javnu nabavku za još jedno vozilo za potrebe sistema Oko sokolovo u vrednosti od oko 76.800 evra.

Zatim je vozni park obnovila Opština Pantelej, koja je kupila “dačiju” od Auto centra Krunić iz Niša, po ceni od više od 19.000 evra.

Iz magazina Auto republika primetili su da je davanjem jako preciznih specifikacija eliminisana konkurencija i da je nabavka nameštena, ali na pitanje da li je zaista tender “štelovan”, predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković spustila je novinarki slušalicu.

Iako su pojedine pijace u Nišu oronule, a za pet i po godina posao u tom preduzeću izgubilo je više od 60 ljudi, JKP Tržnica decembra takođe kupuje novi automobil za oko 26.300 evra od AC Krunić.

Drektor Tržnice Goran Đorđević je ranije za Južne vesti rekao da im je novo vozilo neophodno jer on, kao direktor, vozi automobil star 20 godina, koji je prešao preko milion kilometara.

Uskoro, u decembru, i niška Objedinjena naplata raspisuje tender za službeni automobil u vrednosti od oko 18.000 evra. Zahtevi su bili da bude beo, proizveden 2023, sa zatamnjenim zadnjim staklima, sistemom za prepoznavanje pešaka i biciklista i sistemom za prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Oko 55.500 evra platiće niška Gradska toplana tri nova električna automobila za potrebe servisnih službi.

“Osvežavanje” voznih parkova ustanova, preduzeća i opština u Nišavskom okrugu tokom 2023 koštalo je građane oko 46,4 miliona dinara, odnosno oko 396.000 evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U Nišavskom okrugu državne ustanove za službene automobile potrošile skoro 400.000 evra

Izvor: Danas, 03.Jan.2024

Javna preduzeća, ustanove i opštine Nišavskog okruga - Sportski centar “Čair”, Pčelica, Veterinarski institut, Parking servis, Tržnica, Toplana, doljevačka Biblioteka i opštine Pantelej i Merošina potrošila su lane novac građana u iznosu od ukupno oko 396.000 evra za kupovinu službenih...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.