Izmeštanje pruge iz centra Niša

Izvor: B92, Beta, 16.Jul.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmeštanje pruge iz centra Niša

Niš -- Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i direktor Železnica Srbije Milovan Marković potpisali su protokol o saradnji na izgradnji železničke obilaznice oko Niša.

Na ovaj način biće rešen višedecenijski problem izmeštanja pruge koja prolazi kroz centar grada.

Na pružnim prelazima u samom gradu prošle godine bilo je 6 nezgoda, 2008. godine jedna osoba je izgubila život. Građani kažu da bi im izmeštanje pruge u velikoj meri olakšalo život. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Radovi na izmeštanju pruge trebalo bi da počnu naredne godine. Iz IPA programa je obezbeđeno 2 miliona evra za izradu projektne dokumentacije. Paralelno sa izmeštanjem pruge u Nišu radiće se i elektrifikacija pruge od Dimitrovgrada do Niša, jedinog neelektrificiranog dela Koridora 10.

Naredne godine će biti opredeljeno još 15 miliona evra.

Direktor Železnice Srbije Milovan Marković nije mogao da precizira kada će radovi na železnickom koridoru 10 biti završeni, a okvirni rok za izmeštanje pruge i elektrifikaciju je četiri godine.

Protokolom o saradnji između grada Niša i Železnice Srbije dogovorena je rekonstrukcija pruge od 11 i po kilometara, dok bi novoizgrađena takozvana Severna obilaznica trebalo da bude dugačka 4 i po kilometra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.