Izložba grafika južnokorejskog umetnika u niškoj Biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2018, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba grafika južnokorejskog umetnika u niškoj Biblioteci

Radovi Li Seoung-Kua nalaze se u muzejskim zbirkama širom sveta, a njegove grafike moćiće da pogledaju ljubitelji umetnosti i u Nišu, u Biblioteci “Stevan Sremac” od četvrtka 8. februara od 12 sati.

Južnokorejski umetnik, navode organizatori izložbe, imao je 22 samostalne izložbe u Koreji, Japanu i Australiji, ali i više od 40 grupnih izložbi širom Azije i Evrope. Dobitnik je mnogih nagrada na bijenalima male grafike, printova, crteža, savremene grafike u zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i inostranstvu.

Prema rečima profesorke Fakulteta umetnosti Slavice Erdeljanović Curk, ovaj autor "uvodi u svoju tišinu meke tame, bez dvoumljenja i oklevanja, ubeđen da je to prirodno stanje stvari, dok mi unosimo i uplićemo svoj osećaj i svoja sećanja".

Tako, mrak postaje preispitivanje tačke oslonca, istovremeno i postojeće i preteće, i činjenica i pretpostavka, i skrovište i ponor, proučavanje, umiranje i oživljavanje - rekla je Slavica Erdeljanović Curk.

Inače, Narodna biblioteka organizuje izložbu u saradnji sa Međunarodnim udruženjem likovnih umetnika „Palanski art“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.