Izložba fotografija “Sačuvajmo čudesna stvorenja”

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba fotografija “Sačuvajmo čudesna stvorenja”

Insekt tiski cvet, orao krstaš, velika droplja i banatski božur samo su neke od ugroženih vrsta sa globalne IUCN "crvene liste" koje će biti predstavljene na izložbi od srede 22. aprila 14 sati u Regionalnom centru u Nišu.

Posetioci ove izložbe forografija imaće priliku da saznaju zanimljivosti o čudesnim vrstama koje moramo da sačuvamo.

Da li znate da je 25 odsto svih sisara na svetu ugroženo, kao i da su 32 vrste klasifikovane kao iščezle u divljini? Da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << li znate da u Srbiji živi preko 70 odsto faune ptica Evrope i da je dabar jedno vreme bio nestao iz Srbije? - pitaju organizatori izložbe.

Najveća životinja na IUCN "crvenoj listi" je plavi kit, sve tri vrste kornjača koje žive u Srbiji su procenjene kao ugrožene, a naša zemlja je jedina evropska zemlja u kojoj žive pripadnici tri populacije mrkih medveda.

Izložba se organizuje povodom Dana planete 22. aprila, a posvećena je i proslavi 50. godina postojanja IUCN "crvenih listi".

Postavka će biti otvorena do 25. aprila, a kako kažu organizatori, prethodno najavljenim grupama iz škola može se obezbediti "vodič kroz izložbu". Kontakt za najavu grupne posete može naći na sajtu Regionalnog centra Niš.

Organizatoori izložbe su biološko društvo „Dr Sava Petrović“, Zavod za zaštitu prirode Srbije, IUCN (Svetska asocijacija za zaštitu prirode) i Regionalni centar.

Ulaz u Regionalni centar (Pariske komune bb) je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.