Izložba akvarela niškog slikara u Galeriji NKC-a

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2020, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba akvarela niškog slikara u Galeriji NKC-a

Izložbu akvarela niškog slikara Miodraga Stojiljkovića zainteresovani ljubitelji umetnosti će moći da vide od utorka, 25. februara u Galeriji Niškog kulturnog centra. Otvaranje izložbe je zakazano za 19 sati.

Radovi Stojiljkovića, kako se navodi u recenziji izložbe, u najmanju ruku, kompetentno potvrđuju naše doživljaje njegovog temeljnog majstorstva u korišćenju tehnika i materijala, eleganciju izvedbe i interesantne ideje.

Zainteresovani posmatrač vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << lako postaje ono što gleda, jer je izazvan doživljajem slikara, pa slobodno može da uzvrati slici i da joj kaže - volim i ja tebe - objašnjavaju recenzenti.

Prema rečima likovnog kritičara Vojislava Devića, Stojiljković je slikar neba i zemlje i služi se jednom prefinjenom tehnikom velike mogućnosti – akvarelom.

Stojiljković slika mahom male formate u kojima uspeva da preosetljivim bojama, tonovima i valerima oformi jedan svoj svet. Taj je svet ispunjen kvalitetima koje nije moguće ostvariti u drugim slikarskim tehnikama - navodi Dević.

Stojiljković je rođen u Nišu, završio je Elektrotehnički fakultet, radio je i u Elektronskoj industiji Niš, po odlasku u penziju od 2001. godine počinje aktivno da se bavi slikarstvom. Najpoznatiji je po akvarelima za koje je bio i nagrađivan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.