Izložba Ratka Lalića u Galeriji “Srbija” (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 15.Sep.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Ratka Lalića u Galeriji “Srbija” (VIDEO)

Retrospetkivna izložba slika umetnika Ratka Lalića biće otvorena u Galeriji “Srbija” na Trgu kralja Milana. Na izložbi će biti predstavljena Lalićeva dela iz njegovog dosadašnjeg stvaralaštva, obuhvatajući najranije radove iz perioda ,,sedamdesetih“ godina do danas.
,,Slikarstvo Ratka Lalića pripada struji realizma sedamdesetih godina. Koristeći forme šiblja, suncokreta, tankih i debelih stabljika, autor ih razvrstava i objedinjuje u prizore imaginacije – navodi Sonja Vukašinović, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << kustos Galerije savremene umetnosti iz Niša koja organizuje ovu izložbu.
Autor umetničkih dela koja se od večeras predstavljaju niškoj kulturnoj javnosti, Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomske studije završio je u Beogradu 1975. godine, a radio je kao redovni profesor na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu, gde ga zatiče rat. Potom odlazi na Cetinje gde biva angažovan kao profesor na tamošnjoj Akademiji likovnih umetnosti, a zatim i u Banja Luku, gde, takodje na akademiji postaje redovni profesor crtanja i slikanja. Potom dolazi u Beograd.
Do sada je izlagao na 50 samostalnih i 500 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada iz oblasti slikarstva, a Nišlije će njegova dela, u centralnoj gradskoj galeriji ,,Srbija“ moći da razgledaju

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.