Izlečeni Stefan Stajić vraća se u Niš

Izvor: Blic, 07.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlečeni Stefan Stajić vraća se u Niš

Stefan Stajić (14), dečak iz Niša koji je zadobio teške opekotine kože na dve trećine tela kada je 26. aprila prošle godine pecaljkom zakačio visokonaponski vod, u petak se vraća u Niš nakon uspešno okončanog lečenja.



Nakon što su mu u italijanskom gradu Palermu uspešno sanirane opekotine, dečak se vratio na VMA u Beograd, gde je uz pomoć lekara, posle višemesečnog ležanja u postelji, uspešno napravio prve korake.

- Stefan je presrećan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što opet hoda i jedva čeka da dođe u Niš - kaže dečakova majka Slavica Stajić. Hvala svim donatorima kože, lekarima VMA i građanima Srbije koji su pomogli da se Stefan oporavi. Posebno veliku podršku nam je pružio direktor niške filijale Republički zavod zdravstvenog osiguranja Borivoje Milošević - kaže Slavica i dodaje da je sada veoma bitno da Stefan uspe da položi ispite iz sedmog razreda i završnu godinu osnovne škole pohađa sa svojom generacijom.

- Poželeo sam se kuće, drugova i škole. Čujemo se preko celog dana, šaljemo SMS-ove jedni drugima. U Italiji je bilo teško jer nisam znao jezik, ali sam ga kasnije naučio. Jedva čekam da se vratim u moj Niš - kaže Stefan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.