Izdavanje “senior kartica” ubuduće i u penzionerskim udruženjima

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2018, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdavanje “senior kartica” ubuduće i u penzionerskim udruženjima

Zbog velikog interesovanja niških penzionera za kartice kojima će imati popuste, iz Gradske organizacije penzionera, koja je i pokrenula akciju, saopštavaju da će zbog efikasnijeg i bržeg izdavanja “senior kartica” građani ubuduće moći da se prijave i u penzionerskim udruženjima, kao i u mesnim kancelarijama.

U saopštenju Gradske organizacije penzionera navodi se da su pre nekoliko dana predstavnici penzionerskih udruženja u Nišu imali sastanak sa gradonačelnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Darkom Bulatovićem, zbog toga što je veliki broj penzionera zatražio “senior karticu”.

Na sastanku je postignut dogovor kojim je precizirano da svaka organizacija penzionera organizuje upis svojih članova i ostalih zainteresovanih penzionera, dostavlja podatke GOP-u Niš, kao nosiocu projekta „senior kartice“ radi izrade personalizovane kartice. Distribuciju kartica nakon izrade vršiće svaka organizacija za svoje članove - dodaju u saopštenju.

Penzioneri ubuduće mogu da podnesu zahtev za izdavanje kartice u Gradskoj organizaciji penzionera svakog radnog dana od 9 do 17 sati. “Senior karticu” mogu da zatraže i u mesnim kancelarijama - Čair, Medijana, Božidar Adžija, Brzi Brod, 12. februar, Ratko Jović, Donji Komren, Popovac, Bubanj, Ratko Pavlović i naselju Nikola Tesla, radnim danima od 9 do 15 sati.

To mogu da učine i u Udruženju penzionera Niša radnim danom i subotom od 8 do 14 sati, u Udruženju invalida rada Niša radnim danom i subotom od 9 do 12 sati i u Udruženju vojnih penzionera Niša radnim danom od 8 do 14 sati - navode u saopštenju.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu da dobiju u prostorijama GOP na Trgu Pavla Stojkovića 12 ili na brojeve telefona 065/2504900 i 018/589402, kao i na mejl gopnis@gmail.com.

O akciji mogu da se informišu i u Udruženju penzionera grada Niša - Novopazarska 10 ili da ih kontaktiraju na telefone 060/4245653 i 060/4245654, u Udruženju invalida rada grada Niša - Hajdug Veljkova 26, telefon 060/4213469 i u Udruženju vojnih penzionera grada Niša - Dom Vojske, telefon 064/2751876.

Podsetimo, iz organizacije koja je pokrenula akciju su nedavno rekli da je za samo 2 dana više od 1.000 penzionera zatražilo "senior karticu" i tada su od Gradske uprave tražili da im omogući da se penzioneri ubuduće prijavljuju i u mesnim kancelarijama u niškim opštinama.

Iako su prvobitno naveli da “senior karticu” kojom će imati popuste od 5 do 50 % mogu da zatraže samo oni penzioneri koji se učlane u Gradsku organizaciju penzionera i plaćaju mesečnu članarinu, naknadno su saopštili da socijalno ugroženi i stariji od 65 godina to mogu da urade besplatno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.